Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Vinnare! IK Rössö vann Färgelanda cups F15-16-klass i helgen. Bild: Linda Ljungström
Vinnare! IK Rössö vann Färgelanda cups F15-16-klass i helgen. Bild: Linda Ljungström

Rössölaget segrade i Färgelanda cup

Hundratals matcher har planerats, genomförts och rapporteras in under helgen. Färgelanda cup är ett väloljat maskineri som redan nu blickar mot nästa års jubileum.

Arrangerande Färgelanda IF hade fem egna lag med i helgens Färgelanda cup. Totalt deltog 142 lag från cirka 70 olika föreningar i ungdomsturneringen som spelades på elva planer.

Ett gäng klubbar reste från Norge och andra från Arvika i norr till Falkenberg i söder. Många återvänder år efter år till cupen.

I den äldsta flickklassen (15–16 år) ställde Rössö upp och tog sig obesegrade ända fram till final på söndagen. Där väntade Wargöns IK och det krävdes straffsparkstävling för att få fram en vinnare.

"Hade det lilla flytet"

Där var Rössö kallast från elva meter till stor glädje i laget.

– Vi hade det lilla flytet som man ska ha för det var många jämna matcher och tjejerna fullbordade det med att vinna på straffar i finalen. Vi spelade med ett kombinationslag (spelare födda mellan 2003 och 2006) och trots ovanan att spela med varandra så gick det väldigt bra. Det här var en framgång som motiverar dem att träna mer för att så småningom bli en A-lagspelare, säger Peter Hermansson som var ledare i det segrande Rössölaget tillsammans med Olivia Warghed.

Även i den äldsta pojkklassen var det ett lag från Bohusläningens område i final. Hamburgsund/Grebbestad tog silver efter förlust mot Floda Boif.

Jubileum nästa år

Färgelanda IF är mycket nöjda med cupen som arrangerades för 29:e gången. Cirka 250 funktionärer behövs för att genomföra alla matcher samt fixande med kiosker, boende och liknande.

– Det är många som gör ett fantastiskt jobb där Lennart Olsson, Eva Fransson och Hans-Jacob Svensson lägger ner allra mest tid. Man är lite mör på söndagskvällen men det är himla kul att se alla barn spela och vi ser redan fram emot nästa år, säger Sofia Pettersson, en av medlemmarna i cupkommittén.

Nästa år ja. Då blir det 30-årsjubileum för Färgelanda cup.

– Det kommer att märkas med en extra festlig stämning i hela kommunen, inte bara för dem som spelar utan för alla. Vid tidigare jubileum har vi haft en parad fram till torget med mycket musik. Det kanske blir något liknande säger Sofia Pettersson som dock inte vill avslöja alla planer för firandet.

Fakta: Finalresultat i Färgelanda cup, A-slutspel

F12: IFK Björkö–Vänersborgs IF Röd 3–2

P12: IF Elfsborg Gul–Vänersborgs FK 0–2

P13: Backatorps IF 1–Melleruds IF 0–3

F13-14: Bjärke–IK Arvika Röd 0–4

P14: IFK Trollhättan–Torslanda IK Vit 7–3

F15-16: IK Rössö–Wargöns IK 3–2 (efter straffar)

P15-16: Hamburgsund/Grebbestad–Floda Boif 0–2