Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Lova Fredgren, närmast från Vallen har skrivit på för Rössö. Bild: Erik Weiefors
Lova Fredgren, närmast från Vallen har skrivit på för Rössö. Bild: Erik Weiefors

Rössös nästa drag – värvar lovande talang

Rössö fortsätter att forma truppen inför kommande säsongen i division 1. Under fredagen gjorde klubben klart med 16-åriga Lova Fredgren.

Den 16-åriga innermittfältaren Lova Fredgren har provtränat med division 1-klubben under en längre tid. Hon var även med i testmatchen mot Göteborgs FF för några veckor sedan.

På fredagseftermiddagen blev det klart att hon spelar i Rössö under 2020. Hon kommer närmast från division 2-klubben Vallens IF.

– Vi är jättenöjda över att ha gjort klart med Lova, det känns väldigt bra, säger en nöjd Magnus Carlund, tränare i Rössö.

Öser beröm

Carlund öser beröm över klubbens senaste nyförvärv och menar att innermittfältaren kan utvecklas ytterligare i Uddevallaklubben.

– Hon är fortfarande väldigt ung, men otroligt ambitiös och målinriktad. Hon har en attityd som känns helt rätt.

Lova Fredgren. Bild: IK Rössö
Lova Fredgren. Bild: IK Rössö

Lova Fredgren är i första hand tänkt som innermittfältaren, men den lovande talangen kan även användas på andra positioner, berättar Rössötränaren.

– Vi kommer att testa henne längre fram i banan under försäsongen.

Vad kan hon bidra med?

– Energi och vilja att vinna. Hon har visat att hon har kvalitéer att slåss om en startplats. Med rätt träning kommer hon att utvecklas ytterligare, det ska bli kul att följa hennes utveckling hos oss.

Hur bra kan Fredgren bli?

– Det är svårt att svara på den frågan, men ge mig ett halvår så jag har ett svar då.

Kontraktet sträcker sig över 2020.

Bohusläningen har tidigare skrivit att Hilma Lundqvist, Sandra Davidsson, Lisa Halldin, Ida Wallenius, Julia Bie Karlsson och Yrsa Sjöstrand provtränat med Rössö. Men om de är fortsatt aktuella eller inte vill Magnus Carlund inte gå in på.

– Jag har inga kommentarer, säger han.

I övrigt är han nöjd med spelartruppen och ser redan nu fram emot nästa fotbollssäsong.

– Stommen i truppen har bestämt sig för att fortsätta och det är vi nöjda över, det känns skitroligt. De är laddade för uppgiften, säger Magnus Carlund.

Rössö fortsätter att träna fram till den 17 december. Sedan får spelartruppen några veckors julledighet innan träningarna drar igång igen den åttonde januari.