Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Ökat publiksnitt 2018. Seriesegrande Rössö har i år haft ett hemmasnitt på 185 personer i division 1 norra Götaland. Det är en ökning med 50 personer jämfört med i fjol.  Bild: Håkan Fredriksson
Ökat publiksnitt 2018. Seriesegrande Rössö har i år haft ett hemmasnitt på 185 personer i division 1 norra Götaland. Det är en ökning med 50 personer jämfört med i fjol. Bild: Håkan Fredriksson

Rössös rekordjakt – hoppas på publikfest

Största och viktigaste hemmamatchen i historien. Då vill, tror och hoppas Rössö att publikrekordet flyger all världens väg.
– Det vore riktigt häftigt om vi lyckades locka över tusen personer, säger ordförande Jerker Lundin.

För att hitta klubbens publikrekord får vi backa bandet till 2017 när 419 personer kom till Rimnersvallen för att se Rössö mot Töcksfors.

Men på söndag – i kvalmatchen hemma mot Brommapojkarna – hoppas föreningen spräcka och dubbla den siffran.

– Målet är att vi ska slå publikrekordet rejält. Personligen hoppas jag på att det kommer över tusen personer. Det är en unik händelse i Uddevalla: att ett damlag ska spela en kvalmatch till Elitettan, säger ordförande, Jerker Lundin.

Nya drag

För att locka extra publik har Rössö erbjudit lagbiljetter till närliggande föreningar, spridit matchen på sociala medier och bjudit in sina samarbetspartners.

– Är det någon gång folk ska bli intresserade av damfotboll så bör det vara nu. Vi möter dessutom Europas största fotbollsförening i Brommapojkarna. Så det blir lite David mot Goliat-känsla.

Kan skriva historia

Om Rössö skulle vinna kvalet skulle de skriva historia. Klubben har aldrig spelat i Sveriges näst högsta serie och Bohuslän har aldrig haft ett lag i Elitettan sedan serien startade 2013.

– Sportmässigt har vi gjort ett jättebra resultat i år. Nu hoppas vi även på ett lyft på läktaren. Om vi skulle slå vårt publikrekord skulle det vara jättebra för föreningens självförtroende. Det skulle betyda att vi jobbar åt rätt håll och skulle ge oss en tro på att publiken finns om vi skulle gå upp i Elitettan.