Ken Sema tror på EM-spel med Sverige till sommaren.
Ken Sema tror på EM-spel med Sverige till sommaren. Bild: PAUL CHILDS

Ratades från VM – nu tror förre LSK-spelaren Ken Sema på spel i EM

För tre år sedan ratades den tidigare Ljungskilespelaren Ken Sema från VM-truppen. Nu är 27-åringen startspelare i klubblaget Watford FC och tror på EM-spel i sommar.

ANNONS
|

Mycket har hänt i Ken Semas fotbollskarriär sedan han lämnade Ljungskile SK.

Säsongen 2017 levererade han fyra mål och nio assist på 22 matcher från start i Östersunds FK. Han imponerade även under klubbens Europaäventyr.

Året därpå noterades mittfältaren för fyra assist på elva matcher i allsvenskan men blev trots det inte uttagen till VM-truppen i Ryssland.

I en intervju med Expressen, säger han att VM-nobben tog hårt på honom.

– Det var tufft, det var det faktiskt. Jag kom från en bra säsong, allting bara kändes så bra med ÖFK, vi spelade i Europa, vann mot Arsenal, det var en saga. Och jag hade varit med i landslaget innan, gjort debut, jag hade spelat in reklamfilmer inför VM och det är klart jag hade en känsla av att jag skulle komma med, säger Ken Sema till tidningen.

ANNONS

– Sedan blev det inte så, och det var väldigt tufft att smälta det, men jag vet att jag har blivit mycket starkare av det också. Om jag kan lyckas resa mig från det där så finns det ingenting som kan stoppa mig riktigt.

Nu, tre år senare, hoppas Sema på spel under sommarens EM.

– Jag har en bra känsla, det är klart jag tror att jag kommer med. Men samtidigt är det upp till honom (Janne Andersson), och jag har varit med om att inte komma med förr så jag vet att det enda man kan göra är sitt bästa och se hur långt det räcker, berättar den tidigare LSK-mittfältaren, som har noterats för tre mål på de senaste sju matcher för serietvåan Watford i den engelska andradivisionen Championship.

ANNONS