Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rebecka Blomqvist efter en av veckans träningar med landslaget i Göteborg. Bild: DANIEL STILLER
Rebecka Blomqvist efter en av veckans träningar med landslaget i Göteborg. Bild: DANIEL STILLER

Rebecka Blomqvist bjöd på lussebullar inför EM-kvalet

Mjöl, socker, smör, mjölk, jäst, salt, saffran, ägg och russin är vad du behöver för att göra lussebullar. Kanske är det också receptet på framgång för det svenska landslaget? Tillsammans med tre lagkamrater ordnade Rebecka Blomqvist med lussebullefest inför EM-kvalmatchen mot Slovakien.

Sverige möter Slovakien i EM-kvalets sista match och laddar som bäst inför tisdagens drabbning i Bratislava. Rebecka Blomqvist från Uddevalla är som vanligt med i landslagstruppen som lämnade svensk mark på lördagen.

Därmed fick Peter Gerhardssons landslag spendera första advent i Slovakiens huvudstad. I brist på många andra traditionella svenska inslag tog en kvartett svenska spelare tag i ett eget firande.

LÄS MER: Rolfö tillbaka på plan med nya lagkamraten Blomqvist

Rebecka Blomqvist, Jennifer Falk, Anna Anvegård och Jonna Andersson bakade lussebullar till resten av truppen.

Blågula bagare, från vänster: Rebecka Blomqvist, Jennifer Falk, Anna Anvegård och Jonna Andersson. Bild: Bildbyrån
Blågula bagare, från vänster: Rebecka Blomqvist, Jennifer Falk, Anna Anvegård och Jonna Andersson. Bild: Bildbyrån

– Ingredienserna fanns och vi ville hjälpa vår kock Ulrika lite. Det var första advent så det passade perfekt. Det var jätteroligt att vi fick göra det och att det var uppskattat, berättar Rebecka Blomqvist.

”Väldigt mycket tjo och tjim”

Resterande gänget i den svenska truppen överraskades sedan med de nybakta läckerheterna. Reaktionerna? Bara positiva och allt talar för en riktig succé.

– Vi gjorde en liten entré också. Det var väldigt mycket tjo och tjim. Alla var väldigt glada och tyckte att bullarna var goda så det gör jag gärna igen. Det var lite julmusik och vi försökte skapa den stämning vi kunde, säger Blomqvist och lyfter fram lagkamraternas insats vid baket.

– Jag har inte riktigt tålamodet att baka själv men om man gör det tillsammans är det roligt. Det är ett gött gäng och då är det kul att göra det här, säger hon.

”Matchen är viktig på många sätt”

Inför Slovakienmatchen är Sverige redan klart för EM-slutspelet och kan spela utan press. Senaste mötet var i oktober förra året och då vann Sverige med 7–0.

Förbundskaptenen Peter Gerhardsson har tagit ut en stark trupp och matchen är en av få som landslaget har inför OS nästa år.

LÄS MER: Sista tävlingsmatchen: "Börjat snegla mot OS"

– Kul att det är match igen. Vi vet att vi är klara men vi vill göra en bra prestation för framtiden och matchen är viktig på många sätt, säger Rebecka Blomqvist.

Vad tror du om dina chanser att få spela?

– Jag vet faktiskt inte men skulle jag få chansen är jag redo och det skulle vara jättekul såklart.

Hur är formen?

– Det känns bra och vi har haft bra träningar i veckan. Jag känner att jag har fått bra tempo i kroppen.

LÄS MER: Rebecka Blomqvist om kontraktet med europeiska toppklubben Wolfsburg