Hemma igen. Rebecka Christensson har återvänt till Rössö efter ett år i Jönköpingsklubben Mariebo.
Hemma igen. Rebecka Christensson har återvänt till Rössö efter ett år i Jönköpingsklubben Mariebo.

Rebecka på retur till Rössö

Rebecka Christensson saknade gänget i Rössö. Nu har hon återvänt till klubben och tagit en startplats direkt. "Jag får kriga varje vecka för att spela", säger hon.

ANNONS
|

Rebecka Christensson lämnade Rössö efter säsongen 2015 för att studera i Jönköping. Där har hon spelat med division 1 klubben Mariebo parallellt med studierna till logistikingenjör.

När hon skulle ha praktik under våren såg hon möjligheten att kombinera dem med en comeback i Rössö. Praktikplatsen är på GKN Aerospace i Trollhättan och hon bor i föräldrahemmet i Uddevalla.

– Det passade bra, och så får jag spela här igen. Ett skönt gäng med bra tränare och tjejer, berättar 22-åriga Rebecka Christensson om återkomsten.

Under vintern har hon tränat en del med Mariebo och sedan i april med Rössö på heltid. Rebecka kommer att vara i Uddevalla under våren och sommaren, efter det är inget bestämt ännu och studierna återstartar i Jönköping i september. Ett och ett halvt år återstår på utbildningen.

ANNONS

Ytterbacken kommer ursprungligen från Färgelanda IF och spelade i Rössö mellan 2011 och 2015. Oftast till vänster i backlinjen och det blev fyra mål från henne under det sista året innan flytten.

När Rössötränaren Niklas Christensson insåg möjligheten att Rebecka kunde spela för laget igen så tvekade han inte.

– Det var ett solklart ja. En väldigt skicklig ytterback, stark defensivt och med offensiva kvaliteter. Hon är ambitiös och ett oerhört bra tillskott för oss, säger tränaren.

Själv minns Rebecka med glädje förra gången hon spelade i den röda tröjan.

– Jag var med när Niklas kom hit och verkligen började bygga upp något nytt. Det blev en annan anda i hela förenigen och alla ville framåt. De bästa spelarna kom hit, det blev en konkurrenssituation och samtidigt väldigt bra stämning i laget där vi jobbade för varandra, säger Rebecka.

Hittills under division 1-säsongen har vänsterbacksplatsen varit Rebeckas som har spelat samtliga matcher från start. Det trots att högern är den bästa foten.

– Det har jag varit alla säsonger med Niklas som tränare, det känns som min position och jag vill inte byta. Men vi har duktiga tjejer och jag får kriga varje vecka för att spela, det är inget som är självklart.

ANNONS

Vilka ambitioner ska det här laget ha?

– Vi har duktiga spelare på alla positioner. Det gäller att ta en match i taget, en vecka i taget och göra bra träningar och matcher, tycker Rössös hemvändare.

ANNONS