Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

"Jag satt och kollade på matchen i efterhand och det var jämnare än resultatet visar", säger Linnéa Kogsta som nu är revanschsugen inför returen mot Falcao. Bild: Joel Hansson

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Revansch driver Linnéa Kogsta i semifinalreturen

IFK Uddevalla gjorde en bra prestation men fick inget bra resultat i den första semifinalen mot Falcao. Nu får de en chans att vända i returen.
– Vi tror på uppgiften, säger Linnéa Kogsta.

Förra helgens SM-semifinal nummer ett var en riktig holmgång. Totalt fanns tio landslagsspelare i de båda lagen och alla ville visa vilket lag som var starkast.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Regerande mästarna Falcao futsal vann till slut över IFK Uddevalla med 7–4. Men det är bara halvtid i mötet.

– Det var ett tråkigt resultat och det var irriterande att vi släppte in så billiga mål. Nu är jag revanschsugen på att åka ditt och vinna, säger Linnéa Kogsta, en av landslagsspelarna i IFK.

Fokuserar på anfallet

IFK Uddevalla tar bussen till Botkyrka på söndag. Att de har tre mål att hämta in påverkar givetvis deras ingång till matchen och nu gäller det att ösa på framåt.

LÄS MER: Hanna Österbergs galna vecka: "Bara att hoppa på allt och köra"

– Vi måste göra mål och får fokusera på anfallet. Det kommer att bli mer chansningar för att vinna bollen högt men vi tror på uppgiften och det är verkligen ingen som har gett upp, försäkrar Linnéa Kogsta som själv skadade foten i slutet på matchen i Agnebergshallen.

– Det är en gammal skada och jag blev lite rädd för att det skulle vara värre, för det gjorde väldigt ont. Jag vilade i måndags och tisdags och nu är det bara att tejpa och köra.

"Mycket snack mot domarna"

Det var många dueller i det första mötet och lika många diskussioner efter den. Att det gällde en plats i SM-finalen märktes på spelarna som var taggade i varje situation.

LÄS MER: Sveriges största artist i futsal vill glänsa i Uddevalla

Linnéa Kogsta gillar intensitet och högt tempo, men tyckte att det lades för mycket fokus på det som inte hör till spelet.

– Klart att det var mycket känslor, intriger och smällar men det kan hanteras på olika sätt. Det var lite väl mycket snack mot domarna och annat som inte borde höra hemma på planen.

Gick det för långt?

– Det är tråkigt när det blir fokus på domsluten hela tiden och tjafs som förstör matchen. Annars är det roligt och triggar igång mig att trycka till lite extra.

Mot medspelarna i landslaget

I det svenska landslaget spelar Linnéa Kogsta spelar i samma kedja som Falcaos Daniella Chamoun, Nazanin Vaseghpanah och Susan Varli. De pratade inte med varandra efter matchen i lördags.

– Nä, det blev inget kompissnack och när man är på planen är det bara att släppa det, säger Kogsta.

På söndags är det rond nummer två i kampen om en plats i SM-finalen.

Inför matchen

SM-semifinal 2 av 2

Falcao futsal–IFK Uddevalla

Botkyrkahallen: söndag, 16.00

Läget i IFK: Tränaren Lalo Rojas är tillbaka på bänken efter att ha varit bortrest förra helgen. Istället finns det frågetecken för Sandra Baggers och Nanna Janssons medverkan.

Tränarkommentar: "Jag har sett första matchen och det finns möjligheter att vända. Vi får inte slarva och ska rätta till några detaljer så kommer Falcao att få det svårt. Vi måste lita på det vi kan och våga stå högre upp i banan", säger Lalo Rojas.