Richard Johansson spelade i Oddevold och division 1 under 2014, 2015 och 2017.
Richard Johansson spelade i Oddevold och division 1 under 2014, 2015 och 2017. Bild: Håkan Fredriksson

Richard Johansson trivs i moderklubben Lane men kräver mer

Det finns för- och nackdelar att spela på hög respektive låg nivå. Det vet Rickard Johansson. IFK Lanes nyckelspelare har testat båda delarna.
– Det är ofta som jag saknar att spela högre upp, säger han.

ANNONS
|

Han är uppväxt i Lane, fotbollsfostrade i samhällets fotbollsförening och bor fortfarande kvar.

Men Rickard Johansson vet också hur det är att spela fotboll på den högsta nivån i Bohuslän. Mellan 2014 och 2017 gjorde han tre säsonger för Oddevold i division 1 och ett år för Grebbestad i division 2.

I exempelvis Oddevold kunde han och laget träna fem eller sex pass i veckan.

– Det var något jag trivdes med. Men när jag inte fick spela matcher, trots att jag fick skynda mig från jobbet så tog det mycket på mig. Det var svårt att släppa fotbollen när jag kom hem och jag spelat tio minuter av matchen eller kanske ingenting, säger Richard Johansson.

ANNONS

"Kopplar bort allt annat i livet"

Men för tillfället tänker inte 29-åringen på någon ny fotbollssatsning. Han trivs bra i IFK Lane och division 5.

– Nej, fast det är ofta som jag kan sakna att spela högre upp. Jag trivdes väldigt bra i både Oddevold och Grebbestad. Jag kan sakna att det seriösa och att det är så många som bryr sig om de klubbarna.

Ändå trivs han i sin nygamla miljö på Lanevallen. Han menar att snacket före och efter träningarna är halva grejen med att spela fotboll numera.

– Den sociala biten är väldigt viktig: att få lufta huvudet och koppla bort allt annat i livet.

Dålig statistik

Men i år är hans IFK Lane något av en besvikelse. De ligger sexa i tabellen och är långt från toppen. Dessutom har inte Richard Johansson presterat så som han vill i sin roll som innermittfältare. På elva matcher har det bara blivit två spelmål och ett på straff.

– Det är inte okej. Det är alldeles för dåligt. Men tränarna får skylla sig själva när de inte sätter mig längst fram. Det är där jag vill spela.

Se tisdagskvällens match mellan IFK Lane och Bovall/Hunnebo i herrarnas division 5. Sändningen startar 18.55. Kommentatorer: Joel Hansson och Ivar Carnerö. Se länk nedan.

ANNONS