Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Poängspelare. Emma Karnström var inblandad i samtliga Rössömål.

Ringrostig men kontrollerad premiär för Rössö

Som många andra lag i området så spelade IK Rössö sin första match i år under helgen. Stenungsunds IF, som åkte ur division 1 förra året, tog emot i DM:s gruppspel.

Precis som vid förra årets möten med det bohuslänska laget så var det Rössö som var starkast. 4–1 vann Rössö med trots att SIF gjorde första målet.

– Det var lite slarv och det syntes att vi var lite ringrostiga. Men vi jobbar oss in i det och har bra kontroll på matchen, säger Rössös tränare Niklas Christensson.

Emma Karnström gjorde två mål och de andra två gjordes av nyförvärven Jennica Johansson och Linnea Gustafsson.

– Jennica spelade central anfallare och det såg lovande ut. Hon gjorde ett mål en assist. Linnea kom in andra halvlek och gjorde mål efter ett par minuter på planen. Det var positivt, fortsätter Christensson.

Ytterligare tre nya var med i matchen. Rebecka Christensson spelade 90 minuter och de unga från egna leden, Linnea Noord och Fanny Ahlén kom in i slutet.

– Vi var lite ineffektiva och det var frustrerande att vi brände så många lägen. Jag räknade till 16–2 i avslut och 7–0 i hörnor, säger Niklas Christensson som ville plussa för en vass anfallare.

– Emma Karnström gör två mål och ligger bakom de andra två.

Härnäst väntar Herrestad på Rimnersvallen för Rössö. Den DM-matchen spelas på söndag.