Robin Söder lämnar IFK Göteborg

Robin Söder lämnar IFK Göteborg. På sin hemsida meddelar klubben att matchen mot Östersund blir hans sista på hemmaplan.
– Jag har fått leva ut min barndomsdröm, säger Söder på klubbens hemsida.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Nyheten kommer kanske inte som någon större chock. Sedan återkomsten till IFK Göteborg har skador, nästan ständigt, gäckat Robin Söder.

Under senaste säsongen har anfallaren endast startat två av sina 15 spelade matcher. Senast var när kontraktet säkrades borta mot IK Sirius.

Men nu kommer alltså beskedet att han lämnar IFK Göteborg efter säsongen.

– Att ha spelat i IFK har fostrat mig som människa och har gett mig värderingar som jag för alltid kommer att bära med mig. Jag har fått leva ut min barndomsdröm i er klubb, det är något jag kommer bära med mig med stolthet i resten av mitt liv, säger han.

ANNONS

Som ung sågs Robin Söder som en av Sveriges främsta talanger. Den blåvita debuten kom 2008 och därefter blev det totalt 272 matcher i IFK Göteborg under vilka han sköt 72 mål.

– Jag skulle vilja passa på att tacka alla ledare som har fostrat mig som spelare, både i IFK och tidigare. Jag vill även passa på att tacka mina medspelare och övrig personal på Kamratgården, säger han.

Pontus Farnerud hyllar Robin Söder: ”Lagt ner sin själ”

Sportchefen i IFK Göteborg, Pontus Farnerud, berättar att samtalen med spelarna som sitter på utgående kontrakt fått vänta lite innan det blev klart att klubben spelar vidare i allsvenskan även nästa säsong.

– Arbetet har ju pågått under en längre tid men det är först nu vi kunnat bli konkreta, säger han och fortsätter:

– Sen ville vi gå ut med det här då det är sista hemmamatchen för oss.

Vad har Robin Söder betytt för er?

– Han har haft en lång och fantastisk karriär i IFK Göteborg. Han har betytt otroligt mycket för Blåvitt under en längre period och förtjänar ett bra avsked och att bli hyllad av supportrarna. Han kom ju fram som ung och den spelaren som han var då fanns det inte många av med den kalibern. Det var såklart fantastiskt för alla blåvita att få vara med om den inledande resan under starten på hans karriär. Han har betytt mycket för oss när han kom tillbaka också. Robin Söder är en genomfin person med ett stort hjärta som trots allt han har gått igenom ändå har lagt ner sin själ i att prestera för IFK Göteborg.

ANNONS
ANNONS