Robin Söder blir scout i IFK Göteborg.
Robin Söder blir scout i IFK Göteborg. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Robin Söder ny scout för IFK Göteborg

Robin Söder lade karriären på hyllan efter säsongen och blev avtackad på Gamla Ullevi, men han blir fortsatt kvar i Blåvitt. Under tisdagen meddelade klubben att 30-åringen är klar som ny scout.

ANNONS
|

Publikfavoriten och Blåvitt-profilen Robin Söder avslutade sin aktiva fotbollskarriär vid säsongens slut och fick ta emot stora hyllningar från innerplan på Gamla Ullevi. Sedan dess har det spekulerats och pratats om att Blåvitt ska försöka hitta en ny roll för 30-åringen i klubben. Under tisdagen stod det klart att han inte lämnar Kamratgården riktigt än. Söder är klar som ny scout för IFK Göteborg.

– Det känns riktigt bra att vi knyter just Robin till vår organisation. Han är väldigt motiverad att ge allt sin nya roll precis som han gjorde på plan för Blåvitt, säger sportchef Pontus Farnerud.

ANNONS

Olle Sultan som är scout sedan tidigare kommer finnas kvar i klubben på deltid och blir Söders närmaste kollega.

– Det känns såklart väldigt roligt och spännande med det nya jobbet. Detta är en del av fotbollen som alltid har intresserat mig. Att få påbörja arbetet just i Blåvitt känns toppen. Det är det bästa stället att vara på, säger Robin Söder till klubbens hemsida.

I samma veva meddelar också Blåvitt att ledarstaben för säsongen också är spikad. Hannes Stiller fortsätter som assisterande tränare tillsammans med William Strömberg och Alexander Tengryd, som har anslutit inför säsongsstarten. Adad Baranto tillsammans med Páll Jónasson kommer ersätta Jon Karlsson som lagläkare

ANNONS