Robin Strömberg (i mitten) gjorde två mål mot Skövde. Det sista, på övertid, gjorde att han gick förbi Eskilsminnes Robin Hofsö i skytteligan i division 1 södra. Totalt stod LSK-forwarden för 20 mål under årets säsong.
Robin Strömberg (i mitten) gjorde två mål mot Skövde. Det sista, på övertid, gjorde att han gick förbi Eskilsminnes Robin Hofsö i skytteligan i division 1 södra. Totalt stod LSK-forwarden för 20 mål under årets säsong. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

Robin Strömbergs sagolika avslut: ”Min sista show på Skarsjövallen”

Vilken dag och vilket grönvitt avslut för Robin Strömberg. Målet i 93:e minuten gav tre LSK-poäng och seger i skytteligan.
– Det var min sista show på Skarsjövallen, säger han.

ANNONS

Det perfekta avslutet – i dubbel bemärkelse.

I sin sista match för Ljungskile – hemma mot Skövde – avgjorde Robin Strömberg i den 93:e minuten med sitt snygga 2–1-mål i det bortre hörnet.

Det gav både LSK segern och honom själv titeln – för andra säsongen i rad – som årets skyttekung i division 1 södra. I år gjorde han 20 mål, i fjol 21.

– Att få avsluta på det sättet i Ljungskile var menat och sagolikt. Det var sjukt roligt och ett jäkligt fint mål. Det var roligt att få kröna säsongen med det målet, säger Robin Strömberg.

ANNONS

Vad betyder det för dig att vinna skytteligan igen?

– Jag gillar att vinna, stå i centrum och älskar att göra mål. Därför är jag jättestolt över att vinna skytteligan igen. Det är ett jättekvitto på att jag gör någonting bra. Särskilt i år när vi har fått slita så mycket under hela säsongen., säger han.

Kommer du att spela kvar i LSK?

– Nej, det här var min sista show på Skarsjövallen. Jag känner att jag behöver en ny utmanande miljö än den i Ljungskile.

Hur känns det att lämna Ljungskile?

– Jag har gjort två bra säsonger i LSK och har mognat både som spelare och person samtidigt som jag har fått ta mycket ansvar. Så jag har haft en enorm utvecklingskurva i klubben. Självklart är det också tråkigt att lämna en klubb. Men med dagens teknologi är det bara ett meddelande bort, så jag kan fortfarande hålla kontakten med spelare i LSK.

ANNONS