”Fotbollen betyder allt för mig. Det är verkligen livet. Jag kan inte tänka mig ett liv utan fotboll”, säger Rosa Kafaji från Järfälla i Stockholm som i dag, fredag, fyller 16 år.
”Fotbollen betyder allt för mig. Det är verkligen livet. Jag kan inte tänka mig ett liv utan fotboll”, säger Rosa Kafaji från Järfälla i Stockholm som i dag, fredag, fyller 16 år. Bild: Joel Hansson

Rosa Kafaji: "Hela världen ska veta vem jag är"

Hon är en extrem talang, har en egen manager och hyllas av Pia Sundhage. Rosa Kafaji i AIK och svenska F16-landslaget har stora drömmar.
– Mitt mål är att bli köpt av PSG och att bli världens bästa fotbollsspelare, säger hon.

ANNONS
|

Redan i våras spelade Rosa Kafaji – tillsammans med Evelina Duljan – EM-kval med det svenska F17-landslaget, trots att båda är ett år yngre.

– De är så duktiga att de redan nu är aktuella för F18-landslaget. Jag vet att de skulle platsa även där, säger Pia Sundhage, förbundskapten för det svenska F16-landslaget som just nu spelar Nordisk flick i Bohuslän.

Ni förstår. Rosa Kafaji är något utöver det vanliga. Hon skrev nyligen på ett nytt A-lagskontrakt med sitt AIK i Elitettan och spås en lysande framtid.

En stor framgångsfaktor?

Hennes storebror, Ali Kafaji.

– Han är typ som min manager och är med mig överallt. Han tränar ingen annan förutom mig. Han ser alla mina matcher och analyserar dem, säger Rosa Kafaji.

ANNONS
Rosa Kafaji i måndagens F16-landskamp mot Nederländerna i Svanesund
Rosa Kafaji i måndagens F16-landskamp mot Nederländerna i Svanesund Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

Syskonen Kafaji tränar ofta tillsammans utöver de ordinarie passen med AIK och det är Ali som hela tiden motiverar sin lillasyster.

– I princip är det han som har skapat min karriär och det var på grund av honom om jag fick mitt intresse för fotbollen. Det är han som motiverar mig och stärker mitt självförtroende.

Först Sverige, sedan världen

Rosa Kafaji är en central och offensiv spelartyp. Hennes favoritposition är som ”tia” mellan mittfältet och forwards.

– Jag har hört av många att jag har kapaciteten att bli världens bästa spelare. Det hade varit coolt att bli det en dag.

Hon fortsätter:

– Jag vill göra min familj stolt. Jag vill bevisa att jag kan bli världens bästa spelare. Jag ska bli det genom att träna hårt och att inte ge upp.

Men hon står ändå stadigt på jorden och Rosa Kafaji menar att hon har en lång väg att vandra.

– Helt ärligt, jag har inte kommit så långt än, men jag har ändå kommit någonstans eftersom jag är med i landslaget. Nu vet lite folk i Sverige vem jag är, men jag vill att hela världen ska veta vem jag är. Vi börjar med Sverige och sedan tar vi världen.

ANNONS