Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Avgörandets stund. Mathias Carlsson, här i LSK, och hans Rosseröd har allt i egna händer inför sista omgången.

Rosseröd ska ta chansen och vinna norra sexan

Rosseröd är tillbaka i förarsätet. Hamburgsund får finna sig i att vara utmanare. Nu ska norra sexan avgöras. "Vi har fått en gratischans och måste lösa det här", säger Mathias Carlsson i RIK.

Med två omgångar kvar att spela i division sex norra hade Hamburgsund kopplat ett rejält grepp om seriesegern. Detta efter en blytung 1–0-seger borta mot Rosseröd, som därmed fick lämna över tabelledningen.

Men så svängde det igen. I efterföljande omgång fick Hamburgsund nöja sig med 0–0 hemma mot Smögen. Samtidigt svarade med Rosseröd att 6–0-besegra Tanum på bortaplan.

Det gör att Rosseröd leder, en poäng före Hamburgsund, inför lördagens slutomgång där de förstnämnda ställs mot Skredsvik på Hedevallen och serietvåan spelar mot Hogstorp borta.

Rosseröd ska göra allt för att inte bjuda tillbaka.

– Jag trodde inte att vi skulle få ha det här i egna händer igen. Vi har fått en gratischans och måste lösa det här, annars förtjänar vi inte att spela i femman. Men det finns inte att vi ska tappa det, säger Mathias Carlsson, tidigare i LSK, nu spelande tränare hos serieledaren.

Motståndaren Skredsvik har efter en tung vårsäsong lyft sig under hösten och imponerat på Carlsson, som inte förutspår någon lätt uppgift.

– Det blir en stentuff match, är man inte på topp kan man förlora mot alla lag i den här serien.

Men hemmafördelen kan avgöra.

– Jag tror på en folkfest med mycket supportrar och bra stämning, det får vi se till att njuta av.

Tillsammans med det övriga mer erfarna gardet i laget spelar 27-åringen en viktig roll i det här skedet.

– Vi har många unga killar som inte har varit med om det här innan. Det finns säkert lite nervositet som vi får försöka plocka bort., vi lite äldre och rutinerade får lägga pressen på oss själva.

Hamburgsunds och hela seriens skyttekung Alexander Kofoed Hansson vågar inte riktigt tro på serieseger.

– De är bra, så det vill nog till... Vi får ta vår sista chans och sen hoppas på det bästa.

Hur vore det att spela vidare i sexan?

– Vi hade inte som målsättning att gå upp, men det är klart att det vore surt. Det är en ojämn serie och det vore skönare att spela i femman.

Nämnas bör att Smögen har en liten chans att ta hem seriesegern, men då krävs förlust för såväl Rosseröd som Hamburgsund samtidigt som man själva gör gott om mål och slår Tanum.