Rössö jagar tränare från Trollhättan: ”Nu kanske jag säger för mycket”

Jakten på Niklas Christenssons efterträdare är i full gång. Bohusläningen kan nu avslöja att Rössö träffade en tränare under onsdagskvällen som också bekräftar klubbens intresse. Dessutom finns det ytterligare en tränarkandidat från närområdet.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det var under onsdagen som det blev officiellt att Niklas Christensson lämnar Rössö som huvudtränare och inte följer med laget upp i Elitettan nästa säsong.

– Jag hade älskat att leda laget i Elitettan för det är ett fantastiskt lag och en fin förening. Men jag tänker inte offra min familj. De går först, sa Niklas Christensson till Bohusläningen i onsdags.

Han fortsatte:

– Som tränare krävs det att du går ”all in” för att ha tid till planering, scouting och matchanalyser. Jag har egentligen inte haft den tiden i år och det har varit svårt att få det att gå ihop.

ANNONS

Bekräftar intresset

Nu kan Bohusläningen avslöja att ett av namnen är Håkan Sandersson som under de fem senaste åren har tränat damlaget i Trollhättans FK/Halvorstorps IS (TFK/HIS).

– Jag kan bekräfta Rössös intresse. Jag har faktiskt varit och träffat dem i Uddevalla under onsdagskvällen och kom hem för bara en halvtimme sedan och har knappt hunnit prata med min fru. Givetvis är jag väldigt smickrad över deras intresse för mig, säger Håkan Sandersson.

TFK/HIS spelade i år i samma serie som Rössö, i division 1 norra Götaland, men åkte ur.

Hur ser du på Rössös intresse?

– Jag tänker att det är jättepositivt. Det är det bästa damlaget häromkring. Samtidigt är det en berg- och dalbana känslomässigt just nu i Rössö. Jag förstår att tränare och spelare har bundit starka band med varandra, men det är så fotbollslivet är. Jag har själv tagit avsked av ett lag och det är tungt.

Har du fått en konkret förfrågan att träna Rössö nästa säsong?

– Nu kanske jag säger för mycket, men självklart är det jätteintressant och jag ska fundera i några dagar. De spelar i Elitettan och är bland de 28 bästa lagen i Sverige. Det är ett jättestort steg för alla, men samtidigt gillar jag utmaningar. Det kommer att komma ett besked i början av nästa vecka om jag blir tränare för Rössö.

ANNONS

Har du fler alternativ förutom Rössö?

– Ja, det har jag. Men Rössö är absolut mitt huvudspår. Det kändes som att de var jäkligt sugna när jag var där och pratade med dem under kvällen och jag fick känslan att de ville ha mig till klubben.

Vad tänker du om Rössö som klubb?

– Jag har alltid respekterat Rössö som damklubben häromkring där det bara är damfotboll. Vi hade avslutningsfest i lördags med laget och såg Bohusläningens tv-sändning när de kvalade och spelarna blev rätt glada när Rössö vann. Och det hade nog inte hänt om det varit ett annat lag i området. Det är viktigt för området att ett lag kliver upp i Elitettan.

Hur ser du på laget?

– Jag har mött dem och scoutat dem och sett dem ännu mer när jag märkt deras intresse för mig. Det är som alla säger: de är organiserade och duktiga i försvaret. Lagen jag tränat är också organiserade även om jag är mer framåtlutad och tar mer risker. Men i slutändan handlar det om att vinna och ta poäng. Jag vill spela med hög intensitet och vinna bollen tidigt. Samtidigt vill jag att mina lag äger bollen och kan bygga uppspel nedifrån backlinjen om det finns möjlighet.

ANNONS

51-årige Håkan Sandersson är från Trollhättan och har förutom TFK/HIS tränat Trollhättans FK:s herrlag och även herrlaget i IFK Trollhättan.

Men nu är han alltså högaktuell för IK Rössö.

– Det är inget bestämt än, men vi ska fundera i några dagar och sedan ska vi höras igen. Oavsett om det blir jag eller någon annan som blir tränare så är det roligt att Rössö har tagit klivet upp i Elitettan, säger Håkan Sandersson.

Jensen ska vara aktuell

Enligt uppgifter till tidningen är även Joakim Jensen i Ljungskile SK ett intressant namn för IK Rössö. LSK-tränaren har inte något avtal med division 1-klubben inför nästa säsong som i år slutade tvåa i tabellen bakom just Rössö som vann serien.

– Det stämmer att jag inte har något kontrakt påskrivet inför nästa år och det har ringt några klubbar. Men uppgifterna om Rössö är inget jag vill kommentera, säger Joakim Jensen till Bohusläningen.

Hur ser du på nästa säsong?

– Nästa säsong känns väldigt intressant för mig oavsett vad det blir. Hade vi slutat fyra med Ljungskile i år och inte klättrat uppåt i tabellen, så hade jag lagt av i LSK. Men nu gjorde vi en jättebra säsong och slutade tvåa och visade att vi hela tiden tar kliv framåt, säger Joakim Jensen.

ANNONS

Inga kommentarer från Rössö

Karl Fors, ordförande i Rössö, vill inte säga särskilt mycket när Bohusläningen frågar om att Håkan Sandersson och Joakim Jensen ska vara intressanta för klubben.

– Jag har ingen kommentar vare sig till de namnen eller andra namn. Vi för samtal med flera tränare. Jag tror inte att något bläck kommer att torka denna vecka, men vi har samtal med olika intressanta namn som ska kunna träna laget, säger Karl Fors till Bohusläningen.

LÄS MER:Malin Skoglund om Niklas Christenssons avhopp: ”Väldigt chockade”

LÄS MER:Niklas Christensson lämnar Rössö efter succén

ANNONS