Rössö levererar ännu en spelare till Elitettan: ”Supertaggad”

Emelie Liljered lämnar Rössö. Den spelskickliga mittfältaren är klar för Alingsås FC i Elitettan.
– Jag är supertaggad, säger hon.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Efter säsongen har Emelie Liljered varit tydlig med att hon vill spela högre upp i seriesystemet än division 1.

Och under torsdagen blev det officiellt att hon skrivit på för Alingsås FC i Elitettan.

– Det känns jättebra och jag är supertaggad. Valet stod mellan Jitex och Alingsås. Till slut var det magkänslan som avgjorde. Alingsås är ett jättegött gäng och jag har känt mig välkommen från första stund, säger Emelie Liljered.

Hittade glädjen i Rössö

Den 25-åriga mittfältaren skrev på för Rössö inför fjolårssäsongen. Det efter ett uppehåll från fotbollen på ett och ett halvt år.

– Jag hittade fotbollsglädjen igen och jag ser tillbaka på en fantastisk tid tillsammans med alla i truppen.

ANNONS

Framför allt var Emelie Liljered en tongivande spelare under hösten när Rössö radade upp segrar.

”Hon har gjort en jättebra höstsäsong och haft en specialroll för att utnyttja hennes spetskvalitéer. Vi vill såklart behålla henne, men jag har full respekt för spelare som vill ta chansen att spela högre upp. Hon måste känna sig fram vad hon själv vill”, sa Rössö-tränaren Niklas Christensson till Bohusläningen i slutet av november.

Nästa år väntar alltså Alingsås FC som slutade sjua i Elitettan i fjol.

– Jag är sugen på att spela högre upp i seriesystemet igen. Jag vill fortfarande satsa på fotbollen och se hur långt jag kan nå som fotbollsspelare, säger Emelie Liljered.

Förutom Emelie Liljered har även Jennifer Davidsson (Lidköpings FK) och Irvina Bajramovic (Mallbackens IF) lämnat Rössö under de senaste åren för spel i Elitettan.

ANNONS