Målgjädje. Emma Karnström gratuleras av Vilma Odengard efter hennes mål i 5–1-segern mot Skepplanda.
Målgjädje. Emma Karnström gratuleras av Vilma Odengard efter hennes mål i 5–1-segern mot Skepplanda.

Säker och stabil storseger för Rössö

Inte mycket till match tyckte de inblandade. Ändå lyste de röda siffrorna på resultattavlan tydligt i Rössös storseger.

ANNONS
|

– En dag på jobbet, tyckte Vilma Odengard.

– Matchen är ganska avslagen, sa Niklas Christensson.

På resultattavlan lyste siffrorna ändå rött i Rössös storseger. 5–1 var tydligt och rättvisande mot gästande Skepplanda som bara har en seger på hela säsongen och ligger hopplöst sist.

– Det märks ganska väl att det är två lag som inte har så mycket att spela för, menade Rössötränaren Niklas Christensson som trots storsegern inte var nöjd med vad han såg.

Han ville ha bättre passningsspel och tyckte inte att försvarsspelet var på topp heller.

Några fina mål blev det i alla fall för publiken som hade tagit sig till soliga Rimnersvallen under lördagen.

ANNONS

Ettan kom redan efter någon minut och det var Vilma Odengard som satte sin signatur på det. Sara Johansson och Mathilda Eljas följde efter och gav stabila 3–0 till Rössö i halvtid.

I andra halvlek var det lite böljande men Rössösegern var aldrig hotad. Mathilda Eljas satte sitt andra mål via både stolpen och målvakten. Fyra mål, alla från mittfältare.

– Vi tre har spelat där ett tag nu och hittar varandra väldigt bra, vi vet vem som går upp och vem som stannar. Det har gett resultat, säger Mathilda Eljas om kollegorna Odengard och Johansson.

I matchens slutskede skrev även en av Rössös tre anfallare in sig i målprotokollet. Emma Karnströms 5–0 var snyggt och borde satt punkt för eftermiddagen. I de sista minuterna fick dock jumbon Skepplanda ett tröstmål när en hörna slogs rakt in i mål.

– Det är alltid roligt att vinna och speciellt när man gör två mål, sa en glad Mathilda Eljas som dock inte kunde minnas hur många mål det blivit i år.

Vilma Odengard tyckte att det var en hyfsat bra insats av laget.

– Spelmässigt var det inte så bra men vi går ut och gör det vi ska, en dag på jobbet. Vi kunde gjort mer.

ANNONS

Den offensiva innermittfältaren var däremot nöjd med mittfältet som fått vara intakt under hösten.

– Vi har haft några spelare som lämnat och vi har spelat ihop oss. Det betyder mycket och nu har polletten trillat ner, det funkar bara, säger Odengard.

Matchfakta

Division 1 norra Götaland

IK Rössö–Skepplanda BTK 5–1 (3–0)

Mål: 1–0 Vilma Odengard 2–0 Sara Johansson 3–0 Matilda Eljas, 4–0 Mathilda Eljas, 5–0 Emma Karnström, 5–1 Charlotta Hillebjer.

Så spelade Rössö: Alexandra Josefsson - Emma Christensen, Malin Skoglund, Ellen Alström (65), Hanna Stengårds (51) - Sara Johansson (72), Mathilda Eljas, Vilma Odengard - Arianda Zymeri, Emma Karnström, Anni Mattsson.

Inhoppare: Emelie Olofsson (51), Malin Kristiansson (65), Sara Mattsson (72)

ANNONS