Aj, aj. LSK-forwarden Tim Nilsen tvingades utgå med befarad hamstringsskada i söndagens hemmamatch mot Åtvidaberg.
Aj, aj. LSK-forwarden Tim Nilsen tvingades utgå med befarad hamstringsskada i söndagens hemmamatch mot Åtvidaberg.

Så är läget för LSK:s skadade spelare

LSK-forwarden Tim Nilsen har en bristning i baksida lår. – Vi misstänker en hamstringsskada. Han ska magnetröntgas senare i veckan, säger LSK:s klubbläkare Sadesh Balasingam till Bohusläningen.

ANNONS
|

Ljungskile SK har fått en bra start på superettan. Laget är obesegrat efter tre omgångar efter en seger och två oavgjorda matcher och ligger i skrivande stund på femte plats i tabellen.

Flera skadade spelare

Men på skadefronten har det börjat dystert. I dagsläget är åtminstone fyra spelare borta från spel en tid på grund av skador, senast i raden att skada sig var forwardsförvärvet Tim Nilsen.

Det var i mitten av den första halvleken i söndagens hemmamatch mot Åtvidaberg som Tim Nilsen gjorde illa sig i baksidan av ena låret. Han tvingades utgå från matchen med smärtor efter drygt 20 minuters spel.

ANNONS

– Det känns inte alls bra, sa Nilsen till Bohusläningen efter matchen.

Nu har klubbläkaren Sadesh Balasingam gjort en första undersökning av skadan.

Magnetröntgen väntar

– Tim har en bristning, men det är oklart hur mycket det handlar om. Vi får en bättre uppfattning om skadans omfattning senare under veckan när han ska magnetröntgas.

Det går inte att säga något om hur länge Nilsen blir borta från spel i nuläget.

Vad gäller andra LSK-spelare med skador ger Sadesh Balasingam följande lägesrapport:

– Petter Björlund har ont i en vaden, upp mot knävecket. Vi ska undersöka honom senare i kväll (läs måndag kväll). Utifrån det kommer vi att bestämma om han behöver göra en magnetröntgen eller inte.

– Alexandar Kitic rehabiliterar sig från sin bristning i framsida låret. Det går framåt. Vi får utvärdera läget med honom under veckan som kommer.

– Ahmed Suleiman opererades för två och en halv vecka sedan. Det går framåt enligt plan för honom, men han kommer att vara borta några veckor till.

Ljungskile spelar sin nästa match i superettan borta mot Athletic på lördag.

ANNONS