Så laddar supportrarna inför derbyt

Matchdatumet har varit spikat länge. Med fyra dagar kvar intensifierar Oddevolds och Ljungskiles supportrar sin uppladdning inför helgens Uddevalladerby.

ANNONS
|

Senaste gången Oddevold och Ljungskile möttes i seriesammanhang var 2004. Då var det division 2 som gällde. Nu korsas vägarna mellan kommunens två största fotbollsklubbar igen.

På lördag bjuder division 1 södras fjärde omgång på ett sällsynt derby. Matchen blir den tredje i seriesammanhang mellan klubbarna sedan 1995.

För lagens supportrar startar uppvärmningen redan på förmiddagen. Oddevolds supporterklubb, Bohus Bataljon, samlas från klockan elva på Mortens. Därefter väntar ett fotbollsquiz och ett besök av tränaren Jonas Rehnberg före de åker till Rimnersvallen med bokade bussar från torget.

– Vi har laddat för det här sedan det blev klart att vi ska mötas och nu vill jag ha match direkt. Det har gått bra för båda lagen som har relativt hela trupper och det ska bli bra väder. Upplagt för fotbollsfest, säger Tommy Carlsson, ordförande i Bohus Bataljon.

ANNONS

Ljungskiles supporterklubb, LSK-fans, har ordnat med samling från klockan 12 på Harrys och även här blir det tränarbesök. Glenn Ståhl kommer förbi och snackar upp med sina följare innan de gemensamt går upp till Rimnersvallen.

Från början fanns en tanke att båda lagens supportrar skulle värma upp tillsammans, men så blir det alltså inte.

– Vi har blivit inbjudna till Mortens men inför en sådan här go fajt tycker vi att man ska ladda på olika håll. Det är inga "hard feelings" men vi avböjde vänligt, sedan kanske vi kan samlas efter matchen i stället?, säger Lars Olsson, ordförande LSK-fans.

När det väl är dags för match kommer Bohus Bataljon att vara på sektion E som är vid sidan om huvudläktaren, på den sidan som är närmast 44:an. LSK-fans placeras på sektion A som är diagonalt över på andra sidan, under "Snikens kulle" där de också har en egen ingång.

Sportsligt sett är det uppåt i båda lägren. Ljungskile är serieledare efter tre omgångar som enda lag med full poängpott. Oddevold har vunnit de två senaste och i helgen blev det storseger som givetvis stärker självförtroendet. Ettan mot fyran i tabellen även om det är väldigt tidigt på säsongen.

Hur ser drömscenariot ut?

ANNONS

– Att vi vinner och spelar som i helgen. Ett tidigt mål och bra väder samt att det kommer mycket folk som gärna vill komma tillbaka, säger Tommy Carlsson.

– Jag hoppas på seger såklart. Hur man tar den är inte så viktigt och jag är nöjd med en poäng också. Det är ingen enkel bortamatch, säger Lars Olsson.

ANNONS