Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Tror på laget. Grebbestads Christoffer Söderlund är medveten om lagets utsatta tabelläge, men känner inget mentalt underläge. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

Söderlund skräms inte av topplaget Tvååker

Klockan klämtar för Grebbestad som fortsätter att kämpa för nytt kontrakt. Senaste prestationen mot Torn gav dock vind i seglen inför nästa måstematch och styrkeprov mot Tvååker.

Det kommer inte som någon överraskning för serienykomlingen Grebbestad att tabelläget i söderettan är allvarligt. Mot svårspelade Torn såg man ut att gå mot en blytung seger. Hampus Furublad och Ahmed Abdultaofik gav dem 2–0 men att spela på resultat, knyta ihop säcken och avgå med tre poäng har i år varit lättare sagt än gjort för GIF.

Torns André Johansson och Adam Olofssons fick hemmapubliken att sätta jublet i halsen. 2–2 kostade GIF viktiga poäng.

– Vi gör en bra insats men får inte med oss resultatet. Vi har inte riktigt flytet med oss. De skapar inte så många klara målchanser mot oss. Deras kvitteringsmål kommer till på ett skott som touchar en av våra spelare och ändrar riktning. Det är lite sådana situationer som vi har fått leva med under hela säsongen. Spel- och försvarsmässigt gör vi en bra prestation mot ett bra lag, analyserar Grebbestadstränaren Mikael Mattsson.

Jämnt i tabellbotten

Efter en snabb blick i tabellen konstateras att Grebbestads chanser för att hålla sig kvar blir allt mindre. 22 inspelade poäng på 25 omgångar innebär i nuläget att man är fyra poäng bakom kvalplatsplacerade Åtvidaberg. Därefter är det poängmässigt jämnt. Både Ängelholm och Åtvidaberg – som är på säker mark ovanför kvalstrecket – har 27 poäng.

På lördagen åker Grebbestad till Övrevi IP för att möta tabellfemman Tvååker som fortfarande har chans på kvalplatsen till superettan.

"Behöver tre poäng i alla matcher"

Grebbestads mittfältare Christoffer Söderlund, som blev utvisad i vårmötet mellan lagen på Siljevi och där Tvååker vann med 2–1, vill ha revansch – i dubbel bemärkelse.

– Nu är varje match som en final för oss. Vi behöver tre poäng i alla återstående matcher – och vi behöver börja med att besegra Tvååker. Jag tycker att vi hade bra koll på dem i första halvlek. Sedan anser jag att jag blev felaktigt utvisad i början på andra halvlek (47:e minuten). Tvååker är ett hårt arbetande lag med två bra forwards, men annars är de inget speciellt. Jag kan inte säga att de skrämmer mig, säger Söderlund.

Grebbestad får tillbaka tidigare avstängda Markus Svensson och Mathias Hegeland, men får klara sig utan avstängde Hampus Furublad. Även Granit Berisha är tillgänglig igen efter spel i Champions league med IFK Uddevalla futsal.