Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Målskytt utan landslagsmål. Fredrik Söderqvist har ännu inte gjort mål för landslaget. Det hoppas han ändra på under Nordic cup i veckan.

Söderqvist på jakt efter första landslagsmålet

Målskytten Fredrik Söderqvist har hittat rätt fem gånger ­hittills i SFL. Men inte en enda gång i landslaget. "Målen kommer", säger han.

Under den senaste landslagssamlingen fick IFK Uddevalla futsals Fredrik Söderqvist bara ett par byten. Och efter dubbelmötet med Tjeckien står han noterad för fem landskamper – men inga mål.

Den nollan hoppas han att spräcka under de kommande dagarna.

– Det är lite surt men målen kommer. Jag hoppas att få mer speltid så att jag får mer erfarenhet som jag kan ta med mig till IFK, säger 23-åringen.

Hur viktigt är det för dig att göra mål?

– Inte jätteviktigt. Det är viktigare att spela bra och inte tänka på det för mycket, då kommer målen.

Fem mål har Söderqvist gjort för IFK Uddevalla hittills i Svenska futsalligan. Under fotbollsåret blev det 18 i trean för Svane och som anfallare bedöms man ofta efter de siffrorna.

– Det är annorlunda i futsal. Alla spelar både försvarsspel och anfallsspel och fler spelare gör mål. Jag spelar helst offensivt men har också stor arbetskapacitet och tar gärna hemjobbet. Jag är fortfarande ny i sporten och lär mig för varje match och träning, säger han.

I den senaste SFL-omgången lyckades vaken Fredrik eller någon annan spelare hitta rätt. Det innebar en historisk första 0–0-match mellan IFK Göteborg och IFK Uddevalla.

– Inte så oväntat. Två bra lag som tar ut varandra och två bra målvakter som höll tätt. Det var surt direkt efter men en poäng är bättre än ingen. Det var en riktigt bra futsalmatch med hög kvalitet som nog inte var tråkig att kolla på, det var bara målen som inte kom.

Fredrik Söderqvist åkte till landslagssamlingen under tisdagen tillsammans med de tre IFK Uddevallaspelarna Marcus Gerd, Granit Berisha och Petrit Zhubi. Fyra matcher ska spelas under veckan och det finns goda chanser att få mer speltid den här gången.

– Oavsett hur mycket jag får spela så går jag ”all in” och gör mitt bästa. Jag tror att vi kommer att rulla på fler spelare och förhoppningsvis får jag spela mer. Jag vill göra mål, det hade varit kul, säger Fredrik Söderqvist.