Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Samma skada för Zhubi – hoppas kunna spela mer i SFL

En tung förlust mot Belgien och en vecka i feber är inte det enda som IFK Uddevallas Petrit Zhubi behöver behandla.

Under futsallandslagets samling i oktober konstaterades det att IFK Uddevallas Petrit Zhubi hade brutit ett revben – det blev inget spel i dubbellandskamperna mot Nederländerna då och skadan höll honom borta från spel i ett antal veckor.

I december var han dock tillbaka i spel med IFK och han var även en av nyckelspelarna när landslaget spelade VM-kval i Alingsås nyligen. Efter två inledande segrar hade Sverige chansen att vinna gruppen inför sista matchen mot Belgien.

Det började också bra då Petrit Zhubi ordnade 2–0 efter ett par minuter. Sedan gick det snabbt. Belgien vände och i den andra halvleken föll Zhubi till golvet med stora smärtor i bröstet efter en närkamp. Han fick hjälpas av men kunde snart spela vidare – i alla fall under två byten.

– Adrenalinet tog slut sen och jag kände att det var kört. Det var samma känsla som förra gången, berättar 30-årige Petrit Zhubi.

"Maximal otur"

Dagen efter matchen insjuknade IFK-spelaren i feber. Nedbäddad i en hel vecka kunde han inte kolla upp skadan hos en läkare förrän på måndagen. Svaret på röntgen var snabbt och tydligt.

– Det var samma revben på samma ställe och nu har jag en liten bula på ryggen också. Det var maximal otur. Det var jobbigt de första dagarna och jag får tänka att det som inte dödar, det härdar.

En revbensskada brukar ta ungefär ta sex veckor på sig att läka. Det innebär att Petrit Zhubi missat många av de åtta SFL-matcher som återstår för IFK Uddevalla. Sista omgången spelas den 31 mars.

– Det är sex veckors aktiv vila som gäller och jag får göra all konditionsträning som inte gör ont. Nu har det redan gått en vecka och jag räknar med att spela någonting mer i år, säger Petrit Zhubi som gjorde tre mål under VM-kvalet.

Trots förlusten mot Belgien går Sverige vidare till Main round – nästa steg i VM-kvalet. Där väntar värdnationen Kroatien, Bosnien och Ryssland. De matcherna spelas först i höst och då lär Petrit Zhubis revben vara läkt.