Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sebastian Möller hämtades in till Ljungskile från Varberg under hösten. Försvararen gjorde åtta matcher i superettan men hade också en tung tid i LSK då han drabbades av covid-19 och ryggproblem. Bild: KRISTER ANDERSSON
Sebastian Möller hämtades in till Ljungskile från Varberg under hösten. Försvararen gjorde åtta matcher i superettan men hade också en tung tid i LSK då han drabbades av covid-19 och ryggproblem. Bild: KRISTER ANDERSSON

Sebastian Möller bryter med Varbergs Bois – och avslutar karriären

Sebastian Möller, som i höstas var utlånad till Ljungskile SK, tackar för sig i Varbergs Bois.
Backen bryter sitt kontrakt och satsar på sin civila karriär.

Sebastian Möller, 27, var den gångna säsongen utlånad från Varbergs Bois till Ljungskile där han svarade för åtta matcher, varav sex från start, i superettan. Efter lånesejouren var han inställd på att återvända.

– Jag har ett år kvar på mitt kontrakt och jag är lojal till mitt kontrakt. Så länge jag inte hör någonting annat så förväntar jag mig att vara på träningen när det blir dags, sa han i december.

Men det blir inget fortsatt spel i Bois.

Han har valt att bryta sitt kontrakt och satsa på sin yrkesmässiga karriär.

– Anledningen till att jag avslutar mitt kontrakt är att jag nu skall gå en utbildning som jag länge har velat gå och med det en ännu hårdare satsning på yrkeskarriären och även en möjlighet att lägga mer tid på familjen, som kommer krävas de kommande åren. Med hänsyn till detta känner jag att fotbollen är det som får kliva åt sidan med tanke på all den tid som krävs på elitnivå, så fungerar tyvärr inte alla dessa tre prioriteringar tillsammans, säger Möller i en kommentar på Varbergs Bois hemsida.

Vid sidan om fotbollen har Möller drivit företaget Walencia, en verksamhet bestående av utbildning och en festlokal, i Falkenberg.

Han ser tillbaka på sin tid i grönsvart med värme.

– Under mina tre år här har jag fått uppleva mer än vad många fotbollsspelare inte ens får uppleva under en hel karriär. Allt från bottenstrid med kvalspel för att hålla sig kvar i superettan till att få skriva historia genom att spela oss upp i allsvenskan. Höjdpunkterna är kvalspelet 2018, lättnaden som infann sig när vi vann mot Oskarshamn samt avancemanget till allsvenskan när vi lyckades med något som ingen trodde var möjligt.