Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Oskar Lindberg skickade in kvitteringen som gav en bortapoäng. Bild: Nemanja Kazic
Oskar Lindberg skickade in kvitteringen som gav en bortapoäng. Bild: Nemanja Kazic

Sen fräckis av inhopparen räddade poäng åt Ljungskile

Ljungskile var riktigt illa ute mot Åtvidaberg, men på en påpassligt slagen hörna ordnade inhoppande Oskar Lindberg 1–1 i en match som var lika svängig som vädret där hällregn växlades med solsken.

Hemmalaget, som nu noterade sin åttonde oavgjorda match, var på tydlig segerjakt hemma på Kopparvallen. Ljungskile hade inledningsvis också svårt att värja sig, men unga Åtvidabergs effektivitet var långt från lagets energi.

Samma sak gällde Ljungskile. Båda lagen skakade fram flera givna målchanser, men oförmåga och starkt målvaktsspel av såväl Åtvids Joel Sundell som Oliver Bergman i LSK-målet bidrog också till den magra målskörden i en match som svängig och underhållande – men kanske inte för coacherna.

Ljungskile kom till spel med en ovanlig ändring i laguppställningen där lagkaptenen Anton Henriksson dök upp som mittback sedan Gustav Kadura skadats i ena knät under fredagsträningen.

– Det var andra gången i livet och jag kom väl in det ganska snabbt, sa han i en intervju efter matchen.

Med tanke på det får Henriksson godkänt för insatsen, men blev ändå överspelad när Åtvidaberg snyggt rullade upp LSK-försvaret före 1–0 som sattes av Erik Grandelius.

Den som har koll på LSK-historiken reagerar med rätta på namnet. Pappa Joakim Grandelius var med och spelade upp LSK i allsvenskan för 25 år sedan och spelade också med laget i högsta serien året därpå.

Far och son Grandelius Bild: Bildbyrån
Far och son Grandelius Bild: Bildbyrån

På lördagen höll hans son på att bekräfta ordspråket om att släkten är värst, men Grandelius tidiga mål i den andra halvleken väckte Ljungskile.

Lagen fortsatte att byta möjligheter, där Ljungskile skapade de klaraste chanserna utan att lyckas.

Inhoppande Oskar Lindberg fick också en möjlighet i en djupledslöpning, men en utrustande Joel Sundell räddade.

Lindberg skulle dock få utdelning. En kort hörnvariant med kvarten kvar lockade två hemmaförsvarare att rusa ut och därmed lämna ett utrymme för Oskar att skarva in inlägget.

LSK-tränaren Erik Lund hade hoppats på tre poäng och närkontakt med toppen inför uppehållet, men var nöjd med en poäng.

– Ännu en gång hamnar vi i underläge och reser oss. Vi går ju för segern och skulle någon vinna så var det väl vi, men då måste man också sätta chanserna så det måste vi jobba på.

Lund gav också truppen mer än godkänt för den första halvan av serien.

– Det bli övervägande plus. Spelartruppen var klar sista veckan i mars och den har varit tunn under hela våren så nu måste vi bredda och spetsa inför hösten.

– Trots läget har spelarna gjort en fantastisk insats som gör att vi har häng inför hösten.

Matchen

Division 1 södra

Åtvidabergs FF–Ljungskile SK 1–1 (0–0)

Mål: 1–0 (47) Erik Grandelius, 1–1 (77) Oskar Lindberg

Varningar, LSK: Oskar Lindberg.

Så startade LSK: Oliver Bergman – Gustav Källén, Anton Henriksson, Daniel Garcia Olsson, Fredrik Martinsson – Bakr Abdellaoui (59), Victor Adebahr (69), Muhammad Abdallah Hussain, George Wilson, Johan Svahn – Ken Akamatsu.

Ersättare: Franko Skugor (mv), Erik Lund, Birk Somersby-Gregart, Oskar Lindberg (59), Moroyin Omolabi (69), Arvid Stubberöd.

Här hittar du resultat, spelprogram och tabell