Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Sent kvitteringsmål för Wolfsburg – Blomqvist utbytt i toppmötet

Det skiljde endast två poäng mellan lagen inför helgens seriefinal. Rebecka Blomqvist och hennes Wolfsburg tog emot Hanna Glas Bayern München och efter ett sent mål av Wolfsburg slutade matchen 1–1. Därmed lever Bundesliga i allra högsta grad med bara två omgångar kvar.

Det var en ren seriefinal som väntade mellan Rebecka Blomqvists Wolfsburg och landslagskollegan Hanna Glas Bayern München. Båda två var dessutom med från start när lagen ställdes mot varandra i helgen.

Ytterligare två svenskar var också med i startelvan. Amanda Ilestedt i backlinjen för sitt Bayern München och Fridolina Rolfö i Wolfsburg.

Det var hemmalaget Wolfsburg som fick bäst start på matchen. De satte press direkt på Bayern och vann bollen högt upp i banan. Rebecka Blomqvist, från Uddevalla, var aktiv från sin position och ville ha mycket boll i början av matchen.

Blomqvist hade också ett superläge i första halvlek när hon felvänd tog emot bollen i straffområdet och tänkte vända upp och skjuta. Men hon revs ner av försvararen som var tätt i ryggen på henne och Blomqvist gestikulerade till domaren. Men hon fick ingen reaktion.

Bayern kom sedan tillbaka och i den 33:e minuten dundrade Sydney Lohmann in 1–0. Detta efter en misslyckad rensning av Wolfsburg-försvaret.

I andra halvlek stod matchen och vägde, till Bayerns fördel som ledde med 1–0.

I den 58:e minuten byttes också Rebecka Blomqvist ut, efter en något blekare andra halvlek. Hon lämnade då plats åt klubbkompisen Shanice van de Sanden.

Bayern München var sedan en ribbträff ifrån att stänga matchen totalt. Istället vände det och Wolfsburg kvitterade med tio minuter kvar av matchen. Ewa Pajor var den som höll sig framme och nickade in kvitteringsmålet.

1–1 blev också slutresultatet i matchen. Båda lagen har nu två matcher kvar. Rebecka Blomqvist och hennes Wolfsburg möter härnäst Eintracht Frankfurt och har sedan Werder Bremen i sista omgången.