Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Får Morlandas Andreas "Kärna" Ramm jubla igen? Här syns han efter ett mål i Ljungskiles tröja 2011.

Seriefinalen om en plats i femman

Ettan mot tvåan. Orust mot Tjörn. En ren seriefinal i sista omgången ska avgöra division 6 södra Bohuslän.

Morlanda har fem segrar på de sex senaste matcherna. Rönnäng har fem segrar på de sex senaste. Så långt allt jämnt mellan topplagen i södra Bohussexan.

Tittar vi i tabellen har Morlanda fördel med två poängs försprång – och en kraftigt mycket bättre målskillnad. Målglada Morlanda har gjort 94 mål på 15 matcher. Ett snitt på drygt sex mål per match och 32 mål fler än Rönnäng.

– Men då har (Marcus) Knutsen gjort 40 av dem, det är väl skillnaden, säger Andreas "Kärna" Ramm, spelande tränare i Morlanda Goif.

Målkungen har sedan i somras spelat i Svane och Morlanda har fått fördela målen på andra spelare. Som tränaren Ramm, lagets näst bästa målskytt med 13 fullträffar.

– Fast vi spelar bättre fotboll nu. Innan kunde vi bara lägga bollen bakom backlinjen så skötte Marcus resten. Men jag hade ju givetvis gärna sett att han var kvar, säger Kärna.

När lagen möttes i premiären var det också Morlanda som vann. 7–0 den gången. Optimismen är stor även inför seriefinalen.

– Äntligen är vi här, det har vi väntat på hela säsongen. Har vi bara rätt inställning och spelar som vi gjort tidigare så tar vi en trea. Jag tycker at vi är för bra för den här serien, säger Morlandatränaren som hoppas på 400-500 personer i publiken till lördagens match på Glimmaråsen.

I Rönnängslägret hoppas man på ett avancemang till femman, trots storförlusten i premiären.

– Nu ser allt annorlunda ut. Då hade vi många borta och jag ser inte Morlanda som bättre än oss, vi går för vinst, det finns inget annat, säger Adis Nakicevic, tränare i Rönnängs FF som ser fram emot seriefinalen.

– Det är något som inte händer så ofta och är roligt för hela föreningen, säger han.