Finbesök. Äventyret i Svenska cupen fortsätter för Grebbestad som ställs mot allsvenska Kalmar FF på Siljevi.
Finbesök. Äventyret i Svenska cupen fortsätter för Grebbestad som ställs mot allsvenska Kalmar FF på Siljevi.

Siljevi står rustat för allsvenskt besök

Grebbestads ordförande Anders Eklund är förväntansfull inför hemmamatchen i Svenska cupen mot Kalmar FF.

ANNONS
|

GIF tog sig vidare till omgång två i cupen efter att ha besegrat division 1-laget Qviding FIF på Siljevi med 3–1. Nästa match spelas mot Kalmar FF, Svenska mästare 2008, som i förra årets cup-upplaga förlorade i semifinalen mot Malmö FF. Just nu förs diskussioner mellan Grebbestad och Kalmar om när matchen ska spelas – och besked väntas inom kort. Nämnda datum är 23 eller 24 augusti.

Anders Eklund, ordförande i Grebbestad, ser fram emot besöket och är nöjd med lottningen.

– Förhoppningen var att få allsvenskt motstånd, och inget mittemellan-lag från superettan. Vi hade kanske hoppats på Elfsborg, IFK Göteborg eller Häcken, men Kalmar är också jättebra, säger Eklund som tror att publiksiffran kan landa omkring 800-1000 åskådare och hoppas på stöttning från såväl lokalbor som invånare i länet i allmänhet.

ANNONS

– Vi hoppas att Bohuslän ska ställa upp och heja på Grebbestad i det här sammanhanget.

Publikrekordet i seriesammanhang på Siljevi är omkring 1500 åskådare. Men när skidlegendaren Ingmar Stenmark och kändislaget spelade fotboll på anläggningen 1977 var publiksiffran dubbelt så stor.

– Då var det runt 3200 personer på Siljevi, säger Anders Eklund.

Hur arbetar ni med arrangemanget i helhet?

– Svenska fotbollsförbundet krav på sittplatser gäller inte i det här läget. Det finns resurser runt omkring, vi kommer att förstärka den ordinarie arrangörsstaben, där bland annat säkerhet och parkeringsvakter ingår. Där kommer vi söka stöd, se vad vi ska förstärka. Vi kommer även ta kontakt med Kalmar och se om de har supportrar som ska med. Men vi har en organisation, det gäller att vi ska öka upp volymen och skärpa upp den i några stycken.

KFF-tränaren Peter Swärdh, som ännu inte har hunnit scoutat GIF, satsar hårt på cupen.

– Vi kommer att veta mer om Grebbestad när det börjar närmar sig avspark. Det är en viktig match för oss, och vi vill gå vidare i cupen. Det är också viktigt att vi förberedelser oss, och gör våra saker på rätt sätt och går in med rätt inställning, säger han.

ANNONS
Thomas Bennelind
Nyhetsreporter och sportredaktör
Thomas Bennelind
ANNONS