Matija Dulvat (till höger) har tagit ut sju IFK Uddevallaspelare till två landskamper mot Wales.
Matija Dulvat (till höger) har tagit ut sju IFK Uddevallaspelare till två landskamper mot Wales.

Sju IFK Uddevallaspelare i landslaget

Nye förbundskaptenens första landslagstrupp i futsal togs ut under fredagen. IFK Uddevalla har sju spelare med.

ANNONS
|

Matija Dulvat från Kroatien utsåg till ny förbundskapten för futsallandslaget tidigt i somras. Till sin hjälp har han assisterande förbundskaptenen Lars Ternström.

Ledarduon samlade sin första trupp till ett träningsläger i Uddevalla under sommaren och nu är det dags för de första landskamperna. Sverige ska möta Wales två gånger på Gotland i slutet av september och 16 spelare får chansen.

Inte mindreän sju av dem representerar de regerande svenska mästarna IFK Uddevalla.

Det är Marcus Gerd, Petrit Zhubi, Hector Maravilla, Robert Bagger, Emilio Rossi, Jihad Nashabat och Albert Hiseni som tagit plats i Dulvats första matchtrupp.

Sju IFK-spelare var även med i landslagstruppen under träningslägret i juli men två av dem har bytts ut. Granit Berisha och Fredrik Söderqvist är inte med där Petrit Zhubi och Albert Hiseni i stället är uttagna.

ANNONS

Sverige möter Wales i Ica maxi arena i Visby 23 och 24 september. Sex debutanter tar plats i truppen där Maravilla och Nashabat är två av dem.

Fakta: Här är hela truppen

Målvakter:Felix Nordenfors, Marcus Gerd, Christopher Solberg

Utespelare: Nicklas Asp, Robert Bagger, Albert Hiseni, Kristian Legiec, Hector Maravilla,Almin Masic, Jihad Nashabat, Younes Raisi, Emilio Rossi, Fehim Smajlovic,Petrit Zhubi,Simon Chekroun,Stefan Ostojic

ANNONS