Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Längtar efter planen. Gabriel Altemark Vanneryr siktar på att vara tillbaka i LSK-tröjan under hösten.

Skadedrabbad anfallare blickar mot comeback

Ljungskile SK kan få behövlig hjälp i slutspurten då en långtidsskadad anfallare är på väg tillbaka – efter sin elfte operation. "Det har hela tiden varit min målsättning", säger Gabriel Altemark Vanneryr.

Under nedflyttningsstrecket, en seger på 14 matcher och en diger skadelista:

Ljungskile SK har haft en mycket tung säsong. Men här kommer en god nyhet för LSK-supportrarna:

Gabriel Altemark Vanneryr är troligen redo för comeback under hösten. Den snart 31-årige anfallaren – fyller på lördag – gjorde en häloperation så sent som i mitten av juni. Mycket talade för att han skulle vara borta året ut. Men nu kommer nya bud gällande honom.

– Jag har legat i ordentligt under sommaren och min målsättning är att få spela innan säsongen är slut. Är det något som jag vet hur det är så är det att komma tillbaka efter skada, säger han.

LSK:s klubbläkare Sadesh Balasingam kallar LSK-anfallarens rehabilitering för en succé:

– Det går framåt för honom. Jag följer planen som vi har haft för tidsramen. Men kommer han tillbaka innan säsongen är det ett plus, säger Balasingam.

Altemark Vanneryr hade ett positivt återbesök hos läkaren på måndagen och har börjat springa:

– Jag är med på träningarna och längtar efter att få en boll. Samtidigt vill man inte gå på för hårt för att få ett bakslag. Jag har erfarenheter av operationer och i det här läget är det positivt.

Få spelare har varit skadade så mycket som Altemark Vanneryr. Den senaste operationen är den elfte under karriären. Sedan tidigare har han bland annat gjort tre ljumskoperationer, två i höften och en i baksidan.

– De allra flesta hade gett upp. Jag har kämpat i motvind ett tag. Jag vet vad jag kan och är väldigt envis och ger mig inte i första taget. Jag vet min kapacitet och vet att jag kan få ut det på plan.

Inför den här säsongen hade han hoppats på en skadefri säsong.

– Det var fruktansvärt tråkigt. Jag kände mig verkligen återhämtad och bättre grundtränad än på flera år. Men då gjorde sig den här gamla skitskadan sig påmind, suckar han.

Senaste matchen spelade han 14 maj hemma mot Frej (2–2). Därefter har LSK endast lyckats vinna en enda match. Det var hemma mot Altemark Vanneryrs gamla klubb Gais.

– Jag har sett alla hemmamatcher och åkt på en del bortamatcher och stöttat grabbarna. Men det har inte hjälpt så mycket tyvärr.

LSK-anfallaren tror ändå att den negativa trenden kommer att vända.

– Målsättningen är att ha kvar föreningen i superettan. Det finns inget annat och jag är övertygad om att vi kommer klara det.

Men då krävs det också att det ljusnar på skadefronten för LSK. Sedan tidigare är Hampus Andersson, Egzon Binaku och Alexander Mellqvist skadade. Senast in på skadelistan är Petter Björlund och Ken Fagerberg.

Björlund har en skada i baksida i vänster lår och blir borta troligen minst tre veckor.

För Fagerbergs del blev det en kortvarig debut i LSK-tröjan. Det färska nyförvärvet från Assyriska FF byttes in i mot Sirius i den 57:e matchminuten. Men han tvingades att utgå igen efter en knapp kvart.

– Det är en skada i ländryggen. Vi får utvärdera skadan resten av veckan. Ken har redan kommit igång med rehab och när jag pratade med honom i går (tisdags) var det lite bättre, säger Balasingam.