Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Karin From gjorde Orust enda mål i hemmamatchen mot Gauthiod. Bild: Håkan Fredriksson

Skadedrabbat Orust föll på nytt: "Inte riktigt nära"

Det går fortsatt tungt för Orust FC i damernas division 1. När Gauthiod kom på besök på Ivars Färg Arena fick hemmalaget inte till sitt fina spel som de tidigare har visat. Dessutom skrevs ett nytt namn in på den långa skadelistan.

Elin Nielsen drog hälsenan en vecka innan seriestart. Ebba Dahlqvist har nyligen dragit korsbandet och väntar på operation. Detsamma gäller Emelie Kinle men hon har genomgått en operation. Även Maja Blanck är knäskadad. Listan över skadade spelare i Orust FC kan göras lång.

När det var dags för höstens första hemmamatch var det ett sargat Orust som kom till start. Motståndet Gauthiod tog dessutom ledningen i den 26:e matchminuten genom Moa Andersson.

– Vi gör en dålig första halvlek. Det är synd att det blir så när vi gjort två bra matcher tidigare. Men det är som att vi inte vågar riktigt köra fullt ut, säger Orust-tränaren Stefan Kristensson.

Tröstmål i slutet

Trots en bättre andra halvlek – där Orust satte en högre press och där spelet jämnade ut sig – gjorde gästerna både sitt andra och tredje mål.

Trösten kom i sista stund när Karin From satte fart mot mål där Gauthiods målvakt var i full gång med att ta ner bollen. Den gled dock ifrån henne och From forcerade fram och tryckte den i mål.

Ett tröstmål som dock gav en eftersmak i munnen.

– Hon fick en stämpling i samband med målet och tvingades kliva av. Vi hade redan gjort våra byten så vi fick spela med en spelare kort. Jag är dock inte orolig inför nästkommande match.

Han erkänner att det är skadorna som satt tonen för det här året.

– Har man så många skadade är det svårt att få till en rutin i laget. Då har man inget att göra i division 1 heller. Den här gången är vi inte riktigt nära. Men det kommer fler matcher och teoretiskt sett finns det fortfarande en möjlighet att hålla sig kvar. Vi ska kämpa på.

Lagkaptenen tillbaka

Vad som däremot var positivt efter matchen mot Gauthiod var att lagkaptenen Caroline Ohlsson, som dragits med en överansträngd ljumske, klev in i andra halvlek.

Stefan Kristensson erkänner dock att hon har en bit kvar innan hon är redo för en hel match.

– Hon är inte riktigt där än. Samma sak gäller för Olivia (Engström) som haft en muskelbristning. Hon satt på bänken idag men det blev inget byte för hennes del, säger han.

Div 1 Norra Götaland, damer

Orust FC–IK Gauthiod 1–3 (0–1)

Målen: 0–1 Moa Andersson (26), 0–2 Lisa Johansson (65), 0–3 Anna Ahlstrand (70), 1–3 Karin From (88)

Publik: 69 personer