Öppna ögonen, du leder skytteligan Robin! Ljungskiles anfallare Robin Strömberg fortsätter att göra mål.
Öppna ögonen, du leder skytteligan Robin! Ljungskiles anfallare Robin Strömberg fortsätter att göra mål.

Skyttekungen Strömberg sköt LSK till seger

Effektiva Ljungskile har seriens bästa målskytt. Inför halva släkten gjorde Robin Strömberg två mål när LSK aldrig släppte in Kristianstad i lördagens match.

ANNONS
|

Ljungskile åkte till Skåne för match mot Kristianstad FC. På förhand en av de svåraste bortafajterna och dessutom fick de klara sig utan avstängde spelfördelaren Patrik Wallin.

Linus Dahl ersatte på innermittfältet bredvid Aleksandar Kitic.

Kvar i laget fanns som vanligt Robin Strömberg. Anfallaren – från Tollarp i Kristianstads kommun – hade inför matchen gjort sex mål på sju matcher och var med det bäst i serien.

Strömberg skulle visa sin målfarlighet igen. Redan efter tio minuter fick LSK en högerhörna som Hampus Dahlqvist slog längs marken till Viktor Mollapolci vid gränsen till straffområdet. Han hoppade över bollen som i stället gick till Strömberg. Med högerfoten sköt han skottet i en fin båge och in i bortre gaveln.

ANNONS

Ett vackert mål och en kanonstart för Ljungskile.

– En variant som vi övade två gånger på sista träningen. Jag skulle spela ointresserad och sedan komma inåt. Vi visste att de är svaga på andrabollar på den ytan, säger Robin Strömberg.

Tio minuter senare var det dags igen. Strömberg slog en hörna, från vänster den här gången, och tanken var att sätta den hårt mot första stolpen. Samtliga spelare missade bollen och med viss hjälp av vinden gick den hela vägen in i mål.

Åttonde seriemålet för Ljungskiles skyttekung. Nu tre före de som jagar bakom.

– Jag brukar inte vara så högt upp i skytteligan och i Öster hade jag mer en offensiv mittfältsroll. Nu kommer jag högre upp och tar fler avslut, en skön känsla när lägena sitter och jag har bra självförtroende, säger 25-åringen.

Efter målen kunde LSK sjunka lägre i planen och låta Kristianstad hålla bollen. Hemmalaget hade svårt att komma till farliga chanser och bollarna som lyftes in i mitten vann Ljungskile nästan varje gång.

Det blev en relativt bekväm resa mot tre nya Ljungskilepoäng. Av de drygt 400 i publiken fick de flesta gå hem besvikna. En del av skåningarna var dock nöjda.

ANNONS

– Jag hade många i familjen med mig i en stor fanklubb. Men min brorsa kom för sent och missade båda målen, skrattar en glad Robin Strömberg som hade en härlig eftermiddag i sin hemkommun.

– Jag har varit här två gånger med Öster men förlorat båda två. Extra roligt att få med oss en vinst. Vi vet att det är en tuff bortamatch.

Segern innebär att LSK tar klivet upp till andraplatsen, på samma poäng som Landskrona som spelar mot Qviding på söndagen.

Även Ängelholm kan passera vid en vinst. De möter Husqvarna borta på söndagen.

– Visst kollar jag på tabellen. Jag ser ingen stress i det utan blir taggad, Vi är uppe i toppen och då är det positivt att hålla koll. Fortsätter vi att vinna så kommer vi att hänga med, säger matchhjälten Robin Strömberg.

Matchfakta

Division 1 södra

Ljungskile–Kristianstad 0–2 (0–2)

Mål: Robin Strömberg 2

Så spelade LSK: Zac Lubin – Hampus Bohman, Roger Thompson, Alexander Mellqvist, Filip Karlin (90) – Hampus Dahlqvist (55), Linus Dahl, Aleksandar Kitic, Viktor Mollapolci (89) – Robin Strömberg, Jonathan Gustafsson

Inhoppare: Omar Jagne (55), Jakob Olsson (89), David Frölund (90)

Domare: Bobby Sjögren

Publik: 422

ANNONS