Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Orust vann tisdagskvällens DM-möte med 2-1 mot rivalerna Rössö.  Bild: Joel Hansson
Orust vann tisdagskvällens DM-möte med 2-1 mot rivalerna Rössö. Bild: Joel Hansson

Slutspelsklart i fotbolls-DM

Två av tre division 1-lag gick vidare i Bohusläns fotbolls-DM på herrsidan. På damsidan har slutspelslagen varit klara ett tag.

Det börjar dra ihop sig till slutspel i Bohusläns fotbolls-DM. Herrarna har spelat i åtta grupper och damerna i två under vintern. Ett relativt skrällfritt gruppspel.

På damsidan återstår en match om gruppsegern i grupp A mellan Bullarens Goif och Vallens IF där det förstnämnda laget har bättre målskillnad. Men det är redan klart att de båda division 2-lagen går till semifinal.

I grupp B vann Orust (division 2) mot Rössö (division 1) i den sista matchen (och även hela gruppen) där båda lagen också går vidare.

Därmed är de fyra semifinallagen klara, även om det inte är klart vilka som möter varandra ännu. Ettan i grupp A möter tvåan i grupp B och omvänt. Damernas semifinaler ska spelas senast den 4 juli.

Fyra lag från fyran

Bland herrlagen har samtliga lag som ligger högre upp i seriesystemet gått vidare – med Oddevold som enda undantag. De spelade DM med ett yngre lag där Ödsmål vann gruppen och gick vidare.

De övriga division 1-klubbarna, Grebbestad och Ljungskile fick var sin bortamatch i kvartsfinal. LSK möte regerande mästarlaget Stenungsund och Grebbestad spelar mot Henån, ett av fyra division 4-lag som är kvar i turneringen.

Herrarnas kvartsfinaler ska spelas senast den sjätte juni enligt följande:

Henåns IF–Grebbestads IF, Stenungsunds IF–Ljungskile SK, Munkedals IF–Ödsmåls IK och Herrestads AIF–IFK Uddevalla.