Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Gruppsegrare. IFK Uddevallas lag i B15 turneringen har imponerat under gruppspelet och gick obesegrade med bara ett poängtapp. På onsdagskvällen blev det även en inledande seger i a-slutspelet.

Slutspelsklart i Gothia cup

En tripp till Göteborg med flera nya intryck och känslor. Gothia cup är precis som vanligt.

Gothia cup, bara namnet i sig väcker minnen. Även om de flesta för mig personligen inte bara är goda då mitt dåvarande lag kanske är det sämsta som spelat i turneringen och tog lika många poäng som Hammarby har SM-guld, men ändå var det en upplevelse.

Årets upplagor av lag från närområdet är dock rena rama motsatsen och presterar fotboll på en nivå olikt både Bajen och författarens lag.

Storseger mot indier

Tidigt i morse så rullade den klassiska Gothia bussen mot Frölunda och Ruddalen 2, där IFK Uddevallas P15-lags framtida öde skulle bestämmas. Att det skulle bli a-slutspel var klart sen tidigare men mellan gruppsegern och lite lättare lottning och IFK stod ett gäng indiska tonåringar.

Om det fanns några nerver i truppen så försvann dessa så fort domaren satte pipan i munnen och blåste i gång matchen, för ungefär två minuter in i matchen så gjorde Sylejman Hoxoj lagets första mål då han slog in en retur från den indiske målvakten.

Grebbestadspelare imponerade

Två minuter var den magiska termen för IFK under dagens första match, för två minuter senare så kunde inlånade Grebbestadsspelaren Hampus Jonasson peta in tvåan efter att ha blivit vackert frispelad.

Trots den tidiga tvåmålsledningen så var det ett spel som lämnade mycket mer att önska av de blåvita kamraterna.

– Vi spelade riktigt lojt stundtals och tyvärr blir det lite så när vi märker att vi är mycket bättre än motståndet, analyserar tränarduon Tony Jensen och Martin Widengård.

Lojt eller inte, trean satte Noraldin Azizi på ett oerhört vackert långskott över den indiske målvakten och släckte samtidigt det sista ljuset av hopp som fanns för indierna.

3–0-ledning i halvtid

3–0 stod sig in i halvtidsvilan och efter den samma kom IFK Uddevalla med ett i princip helt nytt lag

– Det var ganska skönt med den här matchen, vi kunde vila spelare och låta alla få speltid, säger Jensen och Windegård.

Om det var två minuter som gällde i den första halvleken, så var det sekunder det handlade om i den andra.

För efter att Hampus Jonasson gjort sitt andra mål på ett långskott var det i princip bara en blinkning därefter som BIlal El Nagar gjorde femman och fastställde därmed slutresultatet och säkrade gruppsegern.

– Målet har alltid varit a-slutspel så det känns skönt, säger en nöjd tränarduo.

Tyskt motstånd för Orust

Efter slakten i Frölunda var det dags för min nästa tripp och denna gång i de norra trakterna av götet.

Hjällbovallen 2 var skådeplats för Orust och tyska Paloma.

Orust jagade även de en plats i a-slutspelet och när man tog ledningen via Elis Holmbergs frispark såg det bra ut. Men tyskarna både kvitterade och tog ledningen innan den första halvlekens slut.

Frisparkar var grejen för Orust som kvitterade genom en retur, då Axel Olofsson var först på plats.

Sen var det roliga slut och Paloma gjorde 3–2 och 4–2 innan klockan klämtade.

– Vi har gjort en bra turnering innan dagens match men nu får vi ladda om inför b-slutspelet, säger tränaren Ulf Persson.

Flera lag till a-slutspel

Efter Hjällbo ramlade jag in i en bil och IFK och Orust åkte vidare mot nya äventyr med sina vänner. Förhoppningsvis åker de långt bort i den värld som Gothia cup är.

Fotnot: Totalt gick fyra lag från vårt bevakningsområde vidare till a-slutspel. Oddevold i pojkar 14 och pojkar 18, IFK Uddevalla i pojkar 15 och Herrestad i pojkar 14. Även Eds FF tog sig vidare i pojkar 16. Herrestad och Ed inledde a-slutspelet på onsdagskvällen och båda lagen åkte ur turneringen.

IFK Uddevalla vann och fortsätter slutspelet på torsdag. Då inleder även båda Oddevoldlagen sina respektive a-slutspel.