Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Smögen drar sig ur – hoppas ha kvar verksamheten

En allt för tunn trupp tvingade Smögen till ett beslut. Just före premiären drar de sig ur serien. "Det hade känts fel mot övriga lag att skjuta upp matcher eller lämna WO", säger klubbens ordförande.

På långfredagen skulle Smögens IF:s damlag ha spelat seriepremiär mot Vallens IF. Så blir det inte. 

Dagen före matchen i Stora Höga så meddelar klubben att de inte kommer till spel i division 2 nordvästra Götaland. Anledningen är att truppen är för tunn på grund av skador och sjukdomar och Smögen kan inte garantera att få ihop ett lag under säsongen.

Beslutet fattades på onsdagskvällen efter att klubben haft möte.

Smögen har avancerat två divisioner uppåt de senaste två åren, från fyran till tvåan. Efter en omläggning av serierna till i år fick Smögen chansen att ta klivet upp till den nya division 2.

– Vi hade en lite väl tunn trupp från början men hoppades att det skulle det blir bättre, nu blev det inte det för en full serie med 22 matcher. Det hade känts fel mot övriga lag att skjuta upp matcher eller lämna WO, säger Smögens ordförande Olle Persson.

Truppen var från början mellan 15 och 20 spelare stor men har tunnats ut. Till fredagens premiär mot Vallens IF fanns bara tolv spelare tillgängliga och dessutom problem på målvaktsposten.

– Vi får försöka att hjälpa några av tjejerna med att lösa en annan klubb. Sedan kan ungefär två tredjedelar av truppen spela med vårt ungdomslag, säger Persson.

Smögens IF har tillsammans med Kungshamns IF, Bovallstrands IF och Hunnebostrands IF ett lag i Bohusserien för flickor upp till 17 år som kallas Sotenäs ungdom.

Det kan ändå bli några matcher under året för Smögens seniorer. De har pratat med Dalslands fotbollförbund om att vara med och spela sjumannafotboll i sammandrag under året. Något beslut om det finns dock inte ännu.

– Det kan vara en bra grej för oss för vi vill gärna ha en verksamhet kvar. Vi ska försöka ha någon träning i veckan och sedan får vi se hur det blir nästa år, säger Olle Persson.

Läs Bohusläningens artikel om Smögens IF från upptaktsträffen tidigare i år: