Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Supporter. Thomas Stenström under Uddevalla Solid Sound 2016. När kompisarna i IFK Uddevalla futsal spelar i Agnebergshallen på lördag ska han spela i pausen. ”Jag följer dem hela tiden”, säger artisten.

SM-semifinal med support av Thomas Stenström

IFK Uddevalla futsal vs Örebro SK i den avgörande SM-semifinalen. Support: Thomas Stenström. "De har gjort värsta grejen för Uddevalla", säger artisten.

På lördag smäller det i Agnebergshallen. IFK Uddevalla futsal ska ta sig till ännu en SM-final. Samtidigt ska Thomas Stenström ge support och sång till publiken.

Som en extra krydda till matchen där publiken bjuds på gratis entré kommer det att bli underhållning i pausen. Thomas Stenström kommer och tar med sig gitarren.

Den tidigare fotbollstalangen har ett speciellt band till spelarna i IFK Uddevalla futsal.

– Jag har spelat med väldigt många av dem och är jättegod vän med alla där. De har gjort värsta grejen för Uddevalla, samlat folk kring något som är väldigt bra. När de ringde så blev jag jätteglad. Jag hade tänkt kolla på matchen ändå, säger artisten som är från Uddevalla.

Det blir en eller två låtar från Stenström som är mitt uppe i sin vårturné efter skivan Rör inte min kompis! som släpptes i januari. På fredagskvällen spelar han i Lund och ett dygn senare i Växjö. Däremellan alltså i Agnebergshallen.

– Eftersom jag ska spela i där den 8 april så är det bra sätt att dra bort det första ”nervösplåstret”, säger han.

Vilken eller vilka låtar det blir är inte spikat ännu. Det tar Stenström på känsla och bestämmer efter anspänningsläge.

– Det beror på hur det går, vi får se. Jag är helt klart mest nervös för matchen, uppträdandet klarar jag, det vet jag.

Hur är du som supporter på läktaren?

– Jag är väldigt nervös. Min brorsa Anders spelar fotboll (i IFK Lane) och det är det värsta jag vet att kolla på. Det är inte mycket naglar kvar efteråt. När jag är på plats och det gäller mycket så är det väldigt häftigt med sport, det finns inte många andra grejer som man lever sig in i så.

– Finalen mot Göteborg förra året gjorde ont i hela kroppen att kolla på. Jag satt hemma och skrek då och det var bra att de fick revansch och vann med 7–1 mot dem nu i år.

Thomas Stenström är född samma år som två spelare i IFK Uddevalla futsal, som är hans favoritlag tillsammans med IFK Lane.

– Jag har spelat mest med Petrit Zhubi och Robert Bagger, sedan känner jag Mikael Alfredsson och många andra i laget också.

– Jag kanske hade bättre kondition än dem på den tiden men jag var inte i närheten annars.

Hade du talang som ung fotbollsspelare?

– Nja, det vet jag inte, mest vinnarskalle som jag fortfarande har med musiken. Jag har bara bestämt mig för att det ska funka och så går det.

Du gick på elitidrottsgymnasiet med fotbollsinriktning ...

– Det gjorde jag. Jag kunde säkert fortsatt och fått båda knäna ur led vid 30, men det var tydligt att musik var det jag ville mest.

Som många andra ungdomar från Uddevalla så har Thomas Stenström spelat i Uddevallakannan många gånger. Men det var inga stora framgångar där.

– Jag var ingen inomhusspelare så jag kom aldrig så långt. Jag har blandade minnen därifrån då mina kompisar fick springa in i röken och spela final. Det blir en bra revansch när jag ska lira där i april, säger han.

Petrit Zhubi tycker att det är kul att vännen Thomas Stenström kommer på lördag.

– Vi snackar mycket och jag vet att följer oss. Han är så duktig, han har kört sin grej och lyckats med sin speciella stil. Han var bra som spelare med, men nu har han hittat något annat han är bättre på.