Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

SM-slutspelet är nära för IFK Uddevalla

I underläge, i ledning, under press eller utan tufft motstånd. Det spelar ingen roll för IFK Uddevalla futsal, laget som är nära ett nytt SM-slutspel – och chans till revansch.

Ni kan historien om två raka silver efter två raka finalförluster mot IFK Göteborg. Uttrycket tredje gången gillt har nog aldrig används så ofta som inför och under årets säsong med IFK Uddevalla futsal.

Vägen ligger öppen för en ny chans till guld. Efter två segrar i helgen är slutspelet nära. Ytterligare någon poäng krävs för att det ska vara hundra procents säkert men IFK kan redan nu börja blicka framåt mot en semifinal.

Hemmamatcherna i helgen var två vitt skilda bataljer. Skövde United hade bara fem utespelare med sig till Uddevalla och var avverkade redan i den första halvleken. Därefter kunde hemmalaget spela ut och spela runt på hela truppen. 8–2 slutade det efter en svängig andra.

Söndagens fajt mot Torslanda var tuffare. Victor Edvardsen kontrade in bortaledningen och IFK fick jaga för att komma ikapp. Det tog nästan hela den första halvleken men Petrit Zhubi och Robert Bagger ordnade vändningen. I andra fick Torslanda jaga och gjorde det förgäves. 5–1 var klara och rättvisa siffror.

Se ett stort bildspel från matchen här:

Skoftebyn slog Malmö på söndagen är nu närmast bakom av lagen som jagar slutspelsplats, nio poäng efter. Den verkliga kampen står nu mellan IFK och Borås AIK om förstaplatsen i gruppen, något som ger hemmamatch i den andra semifinalen som spelas över två matcher.

– Det är viktigt. Vi vet att vi är starka hemma och det är alltid skönare att avsluta här. Samtidigt vill vi fortsätta vara obesegrade hela året, säger IFK-tränaren Mikael Alfredsson efter helgens två segrar.

Ledarna får angenäma problem när laget ska tas ut framöver. Nästan samtliga i truppen har fått spela under de två matcherna i helgen och troligen kan inget lag matcha bredden som IFK Uddevalla har.

Kanske är det också avgörande när de flesta spelarna nu också startar sina fotbollssäsonger. Flera IFK-spelare har inte gjort klart vilken klubb de spelar med under året och det kan bli svårt att kombinera.

– I dagsläget ser det bra ut. Oavsett om någon går till en fotbollsklubb högre upp så tror jag att vi har en bra möjlighet att behålla dem, utifrån att de själva vill satsa på futsalen, säger Alfredsson.

Petrit Zhubi är en av spelarna som just nu är klubblös i fotbollen.

– Fotboll är mitt jobb och det här gör jag för att det är kul. Men det vankas ett EM-kval och hade varit kul att vara med i den truppen. Jag kör på så länge det går, tills någon säger stopp. Tyvärr är det där det skär sig för många i den här sporten och en lösning man får hitta, säger Zhubi som också är landslagsspelare i futsal.

Se fotografen Håkan Fredrikssons rörliga bilder från matchen här: