Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Snabba språng. Landskamp mot Tjeckien blir Petrit Zhubis första futsalmatch för säsongen.

Snabba språng till nya säsongen

Det gäller att vara redo direkt. En säsong har precis avslutats – och nästa börjar. Petrit Zhubi byter dubbskor mot gummisulor och Norge mot Sverige när futsalen drar igång.

Futsalsäsongen i Sverige startar med två landskamper i helgen. Tjeckien kommer till Umeå och Skellefteå för att dra igång landslagsåret i futsal.

Senaste gången Blågult samlades hade IFK Uddevalla futsal fyra spelare med i truppen. Nu är tre av dem med då Marcus Gerd är skadad och inte kan delta.

Uddevallas bidrag till blågult är Granit Berisha, Fredrik Söderqvist och Petrit Zhubi. Den sistnämnde kommer direkt från Norge där hans Lysekloster avslutade fotbollssäsongen i helgen.

Det blir nedflyttning från PostNord-ligaen till motsvarande division 2 i Norge för Lysekloster som avslutade serien med åtta raka förluster.

– Det var tungt, dessutom har jag varit skadad. Först vänster sedan höger baksida lår, säger Petrit Zhubi som ska diskutera om det blir en förlängning med den norska klubben.

På tisdagen var 28-åringen hemma i Uddevalla igen och gjordesin första futsalträning för säsongen med IFK Uddevalla. Han ska bygga upp styrkan i låren för att undvika bakslag med skadorna.

– Jag måste bli helt frisk och det gäller att lyssna på kroppen. Jag är inte 18 längre och vill inte slå upp skadan, säger han.

Trots att hans fysiska status inte är 100 procent kommer Zhubi att ställa upp i landslaget som samlas i Umeå i helgen.

– Jag har pratat med Sharbel (Abraham, förbundskapten) och han vill ha mig med. Det är kul att han tror på mig även om det är tidigt på säsongen och det är tufft om platserna.

I nästa vecka väntar också premiär i Svenska futsalligan där IFK Uddevalla möter Borås hemma i Agnebergshallen.

Och med tanke på att söndagens träningsmatch mot Oddevold hade ungefär 300 personer i publiken verkar intresset vara stort. IFK futsal hade redan förra året en trogen publik och de flesta spelarna är kvar.

– Vi är ett gott gäng och jag har sett fram emot att spela med de andra, kul att många yngre är med också, säger Petrit Zhubi.

Hur mycket kommer du att vara med i Svenska futsalligen under säsongen?

– Jag spelar på så länge jag har grönt ljus. Blir det slutspel så får jag ta det då.