Anton Snibb i mötet med Värnamo tidigare under säsongen. På lördag kan han vinna serien tillsammans med Ljungskile. "Det är alltid roligare att säkra seriesegern på hemmaplan. Och sedan att det är derby och mycket publik ger ju såklart en extra krydda till det hela", säger han.
Anton Snibb i mötet med Värnamo tidigare under säsongen. På lördag kan han vinna serien tillsammans med Ljungskile. "Det är alltid roligare att säkra seriesegern på hemmaplan. Och sedan att det är derby och mycket publik ger ju såklart en extra krydda till det hela", säger han. Bild: Håkan Fredriksson

Snibb och LSK en derbyseger från superettan

På lördag möts Ljungskile SK och IK Oddevold i ett derby som betyder allt och lite till. Den förstnämnde kan säkra seriesegern, den sistnämnde åka ur. Mitt i händelsernas centrum står nyckelspelaren Anton Snibb.
– Vi har allt att vinna, säger han.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Ljungskile hade, vid seger, chansen att säkra seriesegern i division 1 södra redan i helgens möte med Utsiktens BK, men matchen slutade 0-0 och jakten på superettan gick vidare.

– Utsikten är ett bra lag och det var en tuff match, en poäng var helt okej att få med sig, säger Anton Snibb.

Fira serieseger på hemmaplan

Nu kan laget i stället få fira seriesegern med fansen hemma på Skarsjövallen på lördag.

– Det här ska bli jätteroligt. Det är den här möjligheten som jag gått och väntat på sedan jag kom till klubben. Målsättningen från start har varit att vi ska ta oss upp i superettan, och nu har vi chans att skörda frukten av arbetet. Det ska bli jättekul, säger Anton Snibb.

ANNONS

Som om inte det vore nog kan de skicka ärkerivalen Oddevold raka vägen ner i division 2.

– Det är alltid roligt att kunna skjuta ut rivalen på samma gång som man kan vinna serien. Det är sällan man får den möjligheten under en karriär, säger Snibb.

Anton Snibb har spelat varje match så här långt och varit ett stabilt inslag i det LSK-försvar som hittills bara har släppt in 22 mål, näst minst antal mål av alla lag i serien.

– Jag hade lite problem i början och satt på bänken de tre första matcherna. Men sedan har jag startat varje match och det är klart att det är roligt att man fått det förtroendet. Jag tycker att jag har tagit chansen, och att jag förtjänat den också, säger Snibb.

Och på lördag kan han alltså ta klivet upp i superettan tillsammans med LSK.

– Det är klart att det är något jag har sett fram emot, att hjälpa Ljungskile upp i eliten och samtidigt hjälpa mig själv upp. Som fotbollsspelare vill man alltid spela så högt upp som möjligt.

Framtiden är oklar

Hur framtiden för Snibb blir är ännu skrivet i stjärnorna. Hans kontrakt med LSK går ut efter säsongen och än har något nytt inte diskuterats.

ANNONS

– Klubben har inte pratat med någon spelare, de vill först vara säkra på att vi verkligen kommer att gå upp.

Men på frågan om han är sugen på att följa med LSK upp i superettan är svaret glasklart.

– Ja, absolut. Jag trivs jättebra i Ljungskile. Men först och främst ska vi fokusera på att vinna serien och gå upp, sedan får jag sätta mig och se över framtiden, säger Anton Snibb.

ANNONS