Mötet med Blåvitt blir speciellt för Hannes Stiller, som kom till LSK från IFK.
Mötet med Blåvitt blir speciellt för Hannes Stiller, som kom till LSK från IFK.

Spännande gruppfinal att vänta

Med närmare 3 000 åskådare på läktarna och fint vårväder ser Ljungskiles Hannes Stiller och IFK-tränaren Jörgen Lennartsson fram emot en fantastisk inramning i söndagens match. För LSK är det bara seger som gäller för avancemang.

ANNONS
|

Förutsättningarna är rätt så enkla inför söndagens gruppfinal i svenska cupen. För att LSK ska vinna gruppen och gå vidare till kvartsfinal krävs seger. För IFK Göteborg räcker det med oavgjort. Det finns visserligen en teoretisk chans för FC Trollhättan som gör läget en aning mer komplicerat, men då krävs att man öser in mål mot Myresjö/Vetlanda samtidigt som IFK och LSK spelar oavgjort.

Det bäddar för en spännande match på Valhalla IP i Göteborg. Och det mesta tyder på att den får en inramning som slår det mesta så här tidigt på året. Häromdagen hade 1 800 förköpsbiljetter sålts, och om den lovande väderprognosen stämmer bör publiksiffran stiga upp mot åtminstone 3 000.

ANNONS

– Jag hoppas att det sluter upp en del folk från Ljungskile, och det finns alltid ett stort intresse runt IFK Göteborg som förening. Det blir en härlig match att spela, och även speciell för mig personligen, säger Hannes Stiller, spelande assisterande tränare i LSK, som kom från IFK inför förra säsongen.

IFK Göteborgs nye tränare Jörgen Lennartsson är även han full av förväntan.

– Jag hoppas på en riktig fotbollsfest. Vi känner oss hemma på Valhalla i och med att vi tränar där en del och även brukar få en del fans till matcherna. Det är en väldigt viktig och tuff match. Vi har största respekt för Ljungskile och vet vad de går för, säger han.

Ljungskile har under de senaste veckorna haft många spelare borta på grund av sjukdom, men på söndagen är samtliga tillbaka. En som uteblir är dock vänsterbacken Niclas Andersén, som fick rött kort mot FC Trollhättan och därmed är avstängd mot Blåvitt. För hemmalaget finns en del frågetecken, bland annat för mittfältaren Gustav Svensson och anfallslöftet Gustav Engvall.

Med ett LSK som är piskat att vinna på bortaplan finns stor anledning att tro på en öppen matchbild, även om laget inte tänker förivra sig.

ANNONS

– Vi måste vinna matchen, men vi får inte vara naiva. Det gäller att spela vårt spel, utnyttja det vi är bra på och ha tålamod. Blåvitt kommer nog att pressa ganska högt mot oss, säger Hannes Stiller.

Analysen av hans förra lag ser ut att stämma väl.

– Vi har givetvis målet att ta kommandot på hemmaplan. Sedan får vi se hur matchen utvecklar sig. Matchen mot Trollhättan var en bra väckarklocka för oss och visade att vi måste vara fokuserade i 90 minuter, säger Jörgen Lennartsson.

Läs också: Smedberg-Dalence ställs mot LSK

IFK Göteborg–Ljungskile SK

Valhalla IP, söndag kl. 14.00

Ljungskiles startelva, (preliminär): Robertino Kljajic – Linus Dahl, Steven Old, Petter Björlund, Allan Mohideen – Jakob Olsson, Markus Gustafsson, Aleksandar Kitic, Ken Sema – Jonas Lindberg, Admir Bajrovic.

Skador/avstängningar i LSK: Niclas Andersén (avstängd), Peiman Eliassi (långtidsskadad).

Skador i IFK Göteborg: Adam Johansson (långtidsskadad), frågetecken för Gustav Svensson, Gustav Engvall, Patrick Dyrestam och Billy Nordström.

ANNONS