Speciell match för leende Smajlovic

Första målet för IFK Uddevalla senast. Nu tror Fehim Smajlovic på ny seger när han ställs mot landsmän och hotellgrannar.

ANNONS
|

När Fehim Smajlovic satte 4–1 till IFK Uddevalla i torsdagens match mot Apoel var det premiärmålet för klubben han kom till i somras. Typ.

– Vi kan säga att det var det… jag gjorde mål mot Borås AIK i träningsmatchen för några veckor sedan men vi räknar inte det. Det här var första, säger 23-åringen som senast tillhörde just Borås.

"En sån känsla"

Firandet sparade den leende Smajlovic inte på. Först sprang han hemåt och hoppade upp i famnen på Marcus Gerd, sedan rakt ut till bänken där han gratulerades av övriga lagkamrater.

– Det var roligt! Det var en sån känsla där just då när de kunde gjort 3–2 men istället gjorde vi 4–1 och hade det lite mer under kontroll. Väldigt skönt och jag var extra glad att få göra mål.

ANNONS

Inför den sista matchen på Cypern, mot bosniska Mostar, är Fehim Smajlovic laddad att skjuta en ny seger till IFK Uddevalla. Det blir ett speciellt möte då han kom till Sverige från Bosnien som sjuåring.

– Det är mina landsmän även om laget har lite blandade nationaliteter. De är duktiga så det blir en tuff match.

Tror på ny seger

Speciellt blir det också då Mostar bor på samma hotell som IFK och de springer på varandra varje dag.

– Jag har snackat lite med några av dem. De är taggade för att ta en vinst med sig, säger Fehim Smajlovic.

Vad talar för IFK Uddevalla?

– Vi hade en skön ledig dag och har en bra stämning i gruppen. Samma slit som vi har gjort hittills så tror jag att vi tar det igen.

IFK Uddevalla–Mostar startar på lördag, 15.00 svensk tid, och du kan följa den genom våra rapporter här.

ANNONS