"Just nu känner jag mig rätt nedtränad. Jag är inte i toppform för tillfället. Då hade något varit fel. Jag hoppas att jag kan pricka in formen till seriestarten", säger Jakob Olsson.
"Just nu känner jag mig rätt nedtränad. Jag är inte i toppform för tillfället. Då hade något varit fel. Jag hoppas att jag kan pricka in formen till seriestarten", säger Jakob Olsson. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

Speciell match för Olsson – mot gamla klubben

Han själv och hela hans släkt är Öis:are. Dessutom har Jakob Olsson spelat för klubben i sex år.
– Det känns speciellt att komma tillbaka till Öis-gården, säger LSK-mittfältaren.

ANNONS
|

Undertecknad bad Erik Lund, assisterande tränare i Ljungskile, att nämna en spelare som sett vass ut under försäsongen.

Svaret: Jakob Olsson.

– Han har sett väldigt pigg ut på sistone. Det känns som att han är redo för att explodera mot Öis och under hela säsongen, säger Erik Lund.

"Jättemånga fina minnen"

Ja, lördagens träningsmatch blir något extra för Jakob Olsson från Orust. Fram till 2011 gjorde han sex säsonger för Örgryte IS som numera spelar i superettan.

– Det ska bli speciellt att komma tillbaka till Öis-gården. Det var under de åren som jag klättrade från junior till A-laget. Därför har jag jättemånga fina minnen från min tid där, säger Jakob Olsson.

ANNONS

En klubb som han har haft starka band till så länge han kan minnas.

– Jag har varit Öis:are sedan barnsben och hela min släkt är rödblå. Det är en fin och traditionsrik förening med hängivna supportrar.

"Jag är alltid taggad"

Den 27-årige mittfältaren är inne på sin sjunde säsong i Ljungskile.

– Så nu håller även min släkt på grönvitt, säger han.

Jakob Olsson ser fram emot lördagens match.

– Det ska bli väldigt kul. Framför allt är Öis ett bra fotbollslag. Det ska bli spännande att se var vi står inför serien.

Har du personligen fått en nytändning inför säsongen?

– Nytändning och nytändning. Jag är alltid taggad inför säsongerna och jag är det i år också. Det är roligt att spela fotboll och inspirerande att göra det med Ljungskile. Förhoppningsvis kan vi ta oss tillbaka till superettan.

Inför matchen

Örgryte IS–Ljungskile SK

Träningsmatch, avspark: 13.00

Truppstatus: Johan Svahn (brutit fingret), Joel Palmquist (fotskadad), Anton Snibb osäker (revbensskada)

Tränarkommentar: ”Det kommer att bli åka av. Jag är imponerad av Öis höga tempo i press, löpningar och passningsspel. Det blir ett väldigt bra test för oss”, säger Erik Lund, assisterande tränare i LSK.

Se matchen live: I samarbete med GP direktsänder vi matchen på bohuslaningen.se. Sändningen startar 12.50.

ANNONS