Inget lyckligt. Tränarduon Örjan Glans och Bosse Wålemarks gemensamma tränarjobb i Brage slutade med att båda lämnade uppdraget.
Inget lyckligt. Tränarduon Örjan Glans och Bosse Wålemarks gemensamma tränarjobb i Brage slutade med att båda lämnade uppdraget.

Sprickan total mellan Glans och Wålemark

Sprickan mellan de förra tränarkollegorna Örjan Glans och Bosse Wålemark är nu total.

ANNONS
|

Bosse Wålemark har utåt legat lågt i tränarkonflikten.

Och han vill inte kommentera den mer än i ett öppet brev.

– Jag är helt klar med Borlänge nu, säger han.

Efter att IK Brage i samförstånd med Bosse Wålemark och Örjan Glans avbrutit samarbetet valde Wålemark att gå ut med ett öppet brev i Dalarnas tidningar.

Ett utdrag ur brevet ser ut så här:

"Att arbeta och bo tillsammans kan vara ansträngande. Oavsett hur goda vänner man än är så tar det mycket kraft att dela vardag på det sätt Örjan och jag gjorde. Vi har helt enkelt olika behov. För min del handlade det bland annat om att kunna ta upp familjen. Jag valde, efter åtta månader, att satsa på eget boende. Självklart, som i alla kreativa processer, finns det olika åsikter och så även hos Örjan och mig. Dock har vi varit professionella och inte låtit splittringen mellan oss tränare påverka truppen. Detta bekräftas av ordförande Tommy Andersson då han i Dalarnas Tidningar per 20121221 säger att "Resultatmässigt har det varit bra".

ANNONS

Det man i pressen nu börjar kalla schism mellan Örjan och mig har en del grund i att vi delade bostad under en tid men framförallt var det synen på hur vår verksamhet skulle bedrivas framöver. Vi hade olika synsätt på hur vi skulle utveckla verksamheten säsongen 2013".

Hård kritik från Glans

I konkurrentidningen Dala-Demokraten går Örjan Glans till skarp attack mot Wålemark. Där säger Glans:

– Jag har aldrig varit med om en värre soppa. Jag upplevde det som en ren mobbning. Sista månaderna var det för jävla tungt och jag såg ingen möjlighet längre att vara kvar i Brage och det fanns ingen annan utväg än att jag sa upp mig, säger Glans till DD:

– Magkänslan sa tidigt att det här inte var bra, det snackades skit bakom ryggen på mig. Det var många grejer som jag fick veta under hösten, där bland annat Bosse skulle ha uttryckt sig till styrelsen att han inte ville ha mig som tränarkollega 2013. Att han ville ha Jan-Åke Rosén som assisterande och att jag skulle bort, säger Glans.

Bohusläningen har varit i kontakt med Bosse Wålemark men han vill inte kommentera Glans utspel utan hänvisar till brevet i Dalarnas Tidningar.

ANNONS

– Jag är helt klar med Borlänge nu, säger Wålemark.

Han vill inte heller spekulera om sin fotbollsframtid. Nu flyttar han hem till Ljungskile där han tänker jobba på posten.

Du blir inte assisterande tränare i Ljungskile SK då?

– Det har jag ingen aning om.

ANNONS