Målskytt. Karin From gjorde målet som gav Stångenäs segern mot Skövde och en tredjeplats i tabellen.
Målskytt. Karin From gjorde målet som gav Stångenäs segern mot Skövde och en tredjeplats i tabellen.

Stångenäs tog tredje raka

Stångenäs AIS har fått upp farten. På lördagen blev det tredje raka segern och därmed en fin tredjeplats i damtvåan.

ANNONS
|

– Det var inte det bästa avslutet precis. Det var lite flyt, säger Karin From.

Det Stångenäs högerytter beskriver är det ögonblick som kom att bil matchavgörande i lördagens batalj mellan Stångenäs AIS och Skövde KIK. En lång boll från försvaret skarvades vidare av Sandra Nielsen i den 59:e minuten. Ett väggspel från Hanna Söreklint och en stickare in i straffområdet från 13-åriga Estelle Geyson senare stod Karin From fri med målvakten. Lagkaptenens avslut var ingen pärla, men bollen satt i bortre gaveln via målvaktens händer. Ett mönsteranfall var avslutat.

Stångenäs inledde dock matchen krampaktigt. Den första kvarten var ett rent ställningskrig med mycket spel på mittplan. Men sedan tog laget över. Ett friläge brändes och ett par skott strök stolparna innan halvleken var över.

ANNONS

– Jag tycker att vi gör det lite svårt för oss i passningsspelet. Det är inte vår bästa match så sätt, men vi gör vad vi behöver och det blir tre goa poäng i slutet, säger Karin From.

Det var dock inte bara den heta sommarvärmen som skapade svettpärlor i publikens pannor mot slutet. I den 60:e minuten slog en Stångenäs-försvarare en slarvig hemåtpassning som friställde gästernas pigga anfallare Emma Sandsjö. Fri med målvakten avslutade hon dock utanför.

I den 74:e minuten träffade samma Sandsjö insidan av stolpen i ytterligare ett friläge. Försvararen Sara Erlandsson fick agera räddande ängel på mållinjen.

– Vi backade hem för mycket på slutet. Vi har haft det stressigt tidigare när vi legat under nedflyttningsstrecket, och det märks i försvarsspelet när vi ska försvara en ledning, säger tränare Roger Karlsson, som annars var väldigt stolt över lagets insats.

– Vi har en väldigt tunn trupp. Ofta har vi bara varit elva på träningen och inte kunnat köra helplan. I dag har vi en 13-åring på plan och en målvakt som får hoppa in som högerytter. Att vi ändå klarar det så här bra är väldigt strongt, säger han.

Efter en poäng på säsongens tre första matcher har Stångenäs nu tre raka segrar, med ett målfacit på 12-0. Laget parkerar på tredjeplatsen i division 2 norra Götaland.

ANNONS

Vad är det för skillnad på er nu och i våras?

– Vi fick lite dåligt självförtroende efter den första matchen mot Malbacken (serieledaren reds anmärkning). Vi gick ner oss lite mentalt. Men sen släppte det efter första vinsten, säger matchvinnaren Karin Fors.

Stångenäs AIS-Skövde KIK 1-0 (0-0)

Mål: Karin From

ANNONS