Inhoppande Daniel Krezic var pigg på sin kant och låg bakom flera farliga målchanser. Här nickar han men Gunnilses målvakt gör en bra räddning.

Stabil hemmapremiär för Oddevold

Oddevold fortsätter att vinna träningsmatcher. 1–0 mot Varberg följdes upp med 2–0 mot Gunnilse. Återigen var det mittfältarna som gjorde målen.

|

Midvinternattens köld är hård sägs det. Februari är den grymmaste säger Thåström. När Oddevold skulle göra sin första hemmamatch för säsongen i mitten av februari, med temperaturen på fel sida nollstrecket så var det många par termobyxor, vantar och mössor bland de 120 som begett sig till Thordéngården.

De fick också se ett Oddevold som gjorde sitt för att få upp värmen med en fartfylld inledning mot ett Gunnilse som verkade sitta kvar i både omklädningsrum och buss.

Framförallt var det pigga Adam Engelbrektsson och Victor Mollapolci som såg till att Oddevold skapade hörna på hörna på hörna under matchens första tio minuter.

– Vi är väldigt tålmodiga i våra anfall. Vi stressar inte fram något utan låter det ta sin tid, säger Oddevolds tränare Jonas Rehnberg.

Efter att Oddevold pressat första kvarten började gästande Gunnilse att spela upp sig och ta tag i bollinnehavet mer och mer. Men då hände det som ofta sker i fotboll när ett lag ätit sig in i matchen. Det andra laget gör mål.

Klockan hade tickat upp mot 27 minuter när det visslades på straff för hemmalaget. Efter en tilltrasslad situation hade bollen studsat upp på handen på en Gunnilsespelare. Fram klev Daniel Janevski. En kortare ansats och ett välplacerat skott senare lyste det 1–0 på resultattavlan.

Drygt tio minuter senare var det dags igen. Efter ett inkast letade sig bollen fram till Janevski som från cirka 20 meter hittade en öppning i krysset och placerade dit bollen.

– Det var skönt att ha med sig en tvåmålsledning in i paus, Det gjorde att vi kunde spela lite mer på resultatet, säger Rehnberg.

Till den andra halvlekens början gjorde Oddevold två byten. In kom rutinerade Pablo Andersson och nyförvärvet Daniel Krezic. Ut gick Mollapolci och Daniel Wilhelmsson.

Daniel Krezic inledde oerhört piggt och satte flertalet grillor i huvudena på Gunnilsespelarna med sin fart, teknik och spelförståelse. Gång på gång tog han sig förbi och slog flertalet avgörande passningar som var nära att resultera i mål.

I övrigt var den andra halvleken mer en transportsträcka mot slutsignalen. Oddevold spelade lugnt och låg rätt i sina positioner. Samtidigt som de kontrade blixtsnabbt när chansen gavs. 2–0 stod sig matchen ut.

– Vi hade kontroll på matchen i dag från minut ett, de chanser som Gunnilse fick kom till på grund av att vi gjorde misstag i vårt passningsspel. Vi följde de instruktioner som vi pratat om inför matchen och jag är nöjd med hela lagets insats i dag, säger Jonas Rehnberg.

Oddevold–Gunnilse 2–0 (2–0)

Mål, Daniel Janevski (27 (straff), 39)

Startelva Oddevold: Jonatan Hårenberg - Robin Jansson, Alen Kasumovic, Daniel Stanisic, Mark Fezarit - Adam Engelbrektsson, Daniel Wilhelmsson, Daniel Janevski, Victor Mollapolci - Jacob Berg, Fabrice Tape

Publik: Ca 120