Stabilt genrep av Ljungskile

Ljungskile fortsätter att imponera på försäsongen. I genrepet blev det en stabil seger mot seriekonkurrenten Qviding.

ANNONS
|

Matchen avgjordes på naturgräs på Skarsjövallens A-plan där också seriepremiären mot Utsikten ska spelas på Annandag påsk. Planen var enligt rapport fin och verkade hålla bra. Ett annat tecken på att seriestarten närmar sig är att det var riktigt irriterat ute på planen.

– Men det är väl så det ska vara. Fotboll är passion, fotboll är känslor, säger Ljungskiles tränare Glenn Ståhl som själv förvisades till läktaren strax före slutet eftersom han hade högljudda synpunkter på ett av domarens beslut.

Han fick annars se sitt Ljungskile successivt växa in i matchen och ta över mer och mer. Matchen inleddes jämnt och inget av lagen skapade egentligen något riktigt farligt. Sista kvarten i den första halvleken tog Ljungskile över allt mer men fick inte till den sista passningen och det var mållöst i halvtid.

ANNONS

I den andra halvleken tog Ljungskile taktpinnen direkt. Helt rättvist kom också ledningsmålet efter 54 minuter efter en hörna där Roger Thompson nickar mot mål och Alexander Mellqvist trycker in bollen.

– Jag tycker vi har lite halvdålig balans och gör lite dåliga val i bland, men det hade kunnat bli ännu fler mål tidigare, säger Glenn Ståhl.

Mot slutet var det i princip spel mot ett mål och 2–0 kom helt logiskt i 83:e minuten när Jakob Olsson sköt ett lågt pressat skott från 25 meter på passning från Jagne. Jagne själv gjorde 3–0 efter 90 minuter när han frispelades av Tommy Filipovic i djupet.

– Jagne är en spännande spelare med bra tempo. Han har kört hela försäsongen med Dalkurd och ligger inte långt efter oss fysiskt, även om jag misstänker att vi löpt mer än Dalkurd, säger Ståhl.

Alexander Mellqvist och Roger Thompson gjorde ett stabilt genrep i mittförsvaret.

– Jag tycker vi ser solida ut även defensivt och släpper till relativt få målchanser. Det är duellstarka spelare, säger Ståhl som är nöjd med matchen.

– I det stora hela tycker jag det är ett gott genrep, säger han.

Även Hampus Bohman gjorde en riktigt bra match på sin ytterbackposition. Han var rörlig och offensiv och jobbade hårt hela matchen. En inställning som märks på hela Ljungskile. Glenn Ståhl pratar mycket om att visa lojalitet och jobba hårt är viktigt i årets upplaga av LSK. Av matchen mot Qviding att döma har han lyckats få in den i laget.

ANNONS

– Vi jobbar på det hela tiden och det handlar om att ställa krav i vardagen. Detta är examen på det vi gör på träningarna, säger han.

Fakta: Matchfakta

Träningsfotboll

Ljungskile–Qviding 3–0 (0–0)

Målen: 1–0 Alexander Mellqvist, 2–0 Jakob Olsson, 3–0 Omar Jagne.

Ljungskiles startelva: Zac Lubin - David Frölund, Alexander Mellqvist, Roger Thompson, Hampus Bohman - Omar Jagne, Aleksandar Kitic, Patrik Wallin, Jakob Olsson - Robin Strömberg, Jonathan Gustafsson.

Ersättare: Tommy Filipovic, Niklas Holgersson, Filip Karlin, Linus Dahl.

ANNONS