Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/25

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Stark återkomst av IFK Uddevalla i premiären

IFK Uddevalla hamnade i underläge tre gånger mot IFK Göteborg. Och hämtade upp det varje gång. Mot slutet var de också närmast en seger.

I förra årets SM-slutspel möttes IFK Uddevalla och IFK Göteborg i kvartsfinal. Då var Göteborg starkare och vann med 5–3 i Agnebergshallen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

I år spelar lagen i samma serie, RFL, och möttes redan i premiären. När slutvisslan ljöd var det 3–3 och IFK Uddevalla hade varit närmast att avgöra mot slutet.

– Jag känner mig nöjd. Vi ser dem som ett av de starkaste lagen och då känns 3–3 jättebra. Sedan var vi nog värda ett mål till i slutet men vi tar en poäng i alla fall, säger Jennifer Johansson efter IFK-premiären.

"Nu är det på riktigt"

Gästerna var i ledningen tre gånger under matchen men till slut kunde Linnéa Kogsta sätta sista målet efter ett snyggt väggspel med Anna Holmqvist.

För Jennifer Johansson var det inte bara seriepremiär. Det var hennes första futsalmatch någonsin. Fotboll spelade hon med Rössö för drygt två år sedan men nu var det dags att kliva in på planen för tävlingsmatch igen.

– Jag gillade alltid att spela inomhus då det var lite kravlöst, nu är det på riktigt och känns som en ny och spännande utmaning. Det var jätteroligt men sjukt nervöst innan. Det släpper när domaren blåser som vanligt, säger nyförvärvet som fick spela mycket direkt från start.

Lagkompisarna hjälper till med taktiken

Hon var också inblandad i det första hemmamålet. My Olofsson Hjelm slog första passningen och Jennifer Johansson satte en boll diagonalt till Mathilda Eljas på bortre stolpen.

1–1 kom i mitten av den första halvleken.

– Jag och Mathilda har spelat ihop förr så jag visste att hon var där borta. Det kändes bra, berättar Johansson som fått kämpa med det taktiska inför futsalpremiären.

– Springa kan jag och bollen känner jag väl men det är ett annat tänk att veta var man ska vara på planen. Tur att jag har lagkompisar som hjälper mig med det säger en nöjd debutant.

Matchfakta

Regionala futsalligan

IFK Uddevalla–IFK Göteborg 3–3 (1–1)

Mål, Uddevalla: Mathilda Eljas, Emma Karnström, Linnéa Kogsta

Publik: 205