Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/12

Starkt LSK ställs mot svåraste motståndet

Sista matchen på svensk mark innan superettan startar. Då ställs Ljungskile mot allsvenskt motstånd.
– De slog ju Malmö och ser spännande ut, säger Jörgen Wålemark inför mötet med Varberg.

När Ljungskile tränade det sista passet innan torsdagens match mot allsvenska Varbergs Bois var samtliga spelare med. Med några undantag kan tränaren Jörgen Wålemark välja bland truppens 19 spelare till årets sjunde träningsmatch.

– Erik Dahlin, Erik Lund, Adam Söndergaard och Axel Pettersson vilar men i övrigt har vi inga långvariga eller allvarliga skador, säger Wålemark.

"Ingen magisk debut"

Axel Pettersson lånades in från just Varberg för en månad sedan och han fick chansen direkt. Men LSK-debuten var snabbt över då anfallaren klev av skadad i början av mötet med IF Karlstad. Därefter har Pettersson återhämtat sig från den lårskadan.

LÄS MER: Ljungskile lånar Axel Pettersson från Varberg

– Det var ingen magiskt debut men så kan det bli ibland. Det var segt och det är aldrig kul att vara skadad, säger 22-åringen som hade en lätt bristning i baksidan av låret.

Eftersom Axel Petterson bara varit i träning under den här veckan blir det inget spel mot Varberg, klubben som han fortfarande tillhör. Han sparas som en försiktighetsåtgärd.

– Klart att jag velat spela den men det viktigaste är att bli fräsch tills serien startar, säger han.

"Vi längtar till serien"

Efter klara 3–0-segern mot Kvik Halden i helgen var det ett glatt humör på spelarna under träningen på Rimnersvallens konstgräs, den sista där på ett tag.

– Vi har en fantastisk stämning och har byggt på den de senaste åren. Vi närmar oss seriestart och det är en rolig tid. Vi längtar till serien och nu har vi kämpat oss igenom en stor del av den här försäsongen, säger Jörgen Wålemark.

https://www.bohuslaningen.se/sport/se-ljungskiles-match-mot-varberg-1.25172280

För LSK-tränaren blir resan söderut det andra mötet med klubben han tränade under fyra säsonger, 2014-2017. Då förde han Varberg till två femteplatser i superettan (2015, 2016).

– Det var en jättebra tid och vi stabiliserade oss i superettan. En lärorik tid för mig, berättar Wålemark som har god kontakt med tränaren Joakim Persson och ett par spelare i laget.

Åker till Turkiet på lördag

Precis som Ljungskile så tog Varberg ett steg uppåt i seriepyramiden under hösten. Hallänningarna slutade tvåa i superettan och ska i år för första gången spela allsvensk fotboll.

I det grönsvarta laget finns den tidigare LSK-målvakten August Strömberg samt mittfältaren Daniel Krezic som hämtades från Oddevold under sommaren 2018.

Efter Varbergsmatchen åker LSK på en veckas träningsläger i Turkiet där de spelar en match. Efter det väntar ytterligare en träningsmatch borta mot norska Lilleström före superettans premiär mot Norrby den 4 april.

LÄS MER: LSK upprepar lyckad uppladdning