Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Stefan Kristenssons Orust ska inte slarva igen

Efter två år som resurs blir Stefan Kristensson huvudtränare i Orust FC. Laget vill nu ha revansch på sig själva och siktar på serieseger nästa höst.
– Jag hoppas att alla knyter näven, säger Kristensson.

I förra veckan blev det klart att Stefan Kristensson tränar Orust FC nästa säsong. Det efter två år där han fungerat som resurs till klubben.

– Nu blir det Orust fullt ut. Det passar bäst privat- och jobbmässigt och det räcker att bara träna ett lag, säger Kristensson som under samma två år också haft hand om Gilleby IF:s herrar.

"Borde ha vunnit serien"

I veckan har laget haft en uppstart där de spelade Rössö cup i futsal som slutade med finalförlust mot IFK Uddevalla. "Inget att skämmas för", tyckte Stefan Kristensson som ser futsalen som ett sätta att hålla igång under vintern.

Från januari är det fullt fokus på utesäsongen där laget för andra året i rad ska spela i division 2. Årets andraplats bakom Lödöse Nygård var en besvikelse och det finns revanschlust i Orust FC.

– Vi hade en del press på oss som vi inte klarade av att hantera. Vi slarvade bort det och borde ha vunnit serien redan i år. Vi har lärt oss läxan och nu får vi vinna nästa säsong istället, det finns potential i gruppen så jag hoppas att alla knyter näven, säger Kristensson som får med sig Ulrika Tartagni som assisterande tränare.

"Finns intresse – smickrande"

Karin From har samtidigt som hon varit lagets pådrivare och bästa målskytt – 30 mål på 18 matcher i år – även fungerat som tränare de senaste säsongerna. Vad som händer under 2019 är oklart.

– Jag får se vad som känns bäst och det märker vi inom en ganska snar framtid. Inget är klart var jag hamnar men det finns lite intresse och det är smickrande. Jag lyssnar alltid men kan inte svara mer än så just nu, säger Karin From som spelat med Orust de senaste fyra säsongerna.

Orust FC var två poäng från serieseger i oktober och ser ut att bli ett starkt lag även nästa säsong.

– Vi håller på att se över truppen där några säkert försvinner men de flesta stannar kvar. Samtidigt har vi har många unga spelare på frammarsch och Orust mår bra när det gäller spelare, säger Stefan Kristensson.

Fakta: Serieförslag division 2 nordvästra Götaland 2019

Bengtsfors IF, Bullarens GoIF, Herrestads AIF, Orust FC, Vallens IF, Åsebro/Brålanda, Skepplanda BTK, Trollhättans FK, Vänersborgs FK, Hisingsbacka FC, IK Zenith, Ytterby IS.