Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Sven-Erik
Sven-Erik "Svea" Ohlsson tillsammans med assisterande tränare Niklas Aldegren har fått laget på rätt bana igen. Nu siktar de mot toppen och satsar på tre nya poäng mot Högsäter på onsdag. Bild: Joel Hansson

Stegrande form ska ta Munkedal till tabelltoppen

En trevande inledning. Sedan släppte spelet och poängen rullade in. Nu siktar Munkedal mot toppen.

Efter en lyckad fjolårssäsong så var siktet inställt på topplaceringarna säsongen 2019 för Munkedal. Säsongen inledes inte som de hoppats.

Resultaten gick emot laget och spelet fungerade inte som spelarna önskat.

– Jag tror vi hade tre förluster på fem matcher i inledningen så vi bestämde oss för att ändra om lite, säger Munkedals tränare Sven-Erik "Svea" Ohlsson.

"Vi var besvikna"

"Svea" beskriver indelningen av säsongen som "framtung". Bra offensiv men brister i det defensiva. Nyförvärvet Felix Ljung inledde säsongen med en skada. Med honom tillbaka i spel tillsammans med en inspelad Mergim Berisha så började spelet komma igång.

– Det har satt sig spelmässigt och resultatmässigt, Felix (Ljung) tar stort ansvar bakåt, säger "Svea".

Under onsdagen väntar match mot Högsäter. En viktig match för att hänga på i toppen, dit de efter en trevande säsonginledning har tagit sig.

LÄS MER: Se matchen mellan Munkedals IF-Högsäters GF – vi direktsänder

– Efter förra säsongen hade vi en målsättning att vara i toppen, därför var vi besvikna över inledning. Jag tycker det fungerar bra nu och om vi inte åker på skador så kommer vi vara uppe i toppen. Sedan får vi se hur långt det räcker, säger "Svea".

"Svårt för motståndarna"

Konceptet för att fortsätta ta tre poäng och stanna kvar i toppen är att hålla sig till spelplanen och styra matchen.

– Vi har många bra spelare och vi har som avsikt att driva spelet, säger han och fortsätter:

– Vi har fått igång ett kreativt anfallsspel och har många olika anfallsalternativ, vi kommer igenom centralt och har också fått igång kantspelet. Det gör det svårt att försvara för motståndarna, säger "Svea".

Endast ett orosmoment återstår

Rutinerna har helt enkelt satt sig, vilket enligt Sven-Erik Ohlsson betytt mycket för laget. Det finns bara ett orosmoment just nu för Munkedal.

– Vi har i princip alla spelare tillgängliga som vi vill ha. Vi har haft ett bra spel det senaste så det enda som oroar är om det skulle komma ett bakslag, det sker ibland, säger tränaren.

LÄS MER: Se matchen mellan Munkedals IF-Högsäters GF – vi direktsänder