Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Stjärnans kritik mot FCT: ”Grovt felbeslut”

FC Trollhättan valde att nobba Mjällbys bud på Adam Engelbrektsson från Uddevalla. Nu ifrågasätter den tidigare FCT-spelaren Tom Pettersson beslutet.
”Grovt felbeslut”, skriver Pettersson i sociala medier.

Adam Engelbrektsson var kanske FC Trollhättans bästa spelare den gångna säsongen, vilket gav ringar på vattnet. Nyligen kom ett bud från den allsvenska klubben Mjällby som enligt uppgifter erbjudit FCT ett par hundra tusen kronor för Engelbrektsson.

FC Trollhättan har dock valt att nobba Mjällbys bud och 24-åringen blir där med kvar i FCT.

– Som det ser ut nu, så kommer det inte bli något med Mjällby. FC Trollhättan ansåg att budet var för lågt och ville ha mer pengar för mig. Det är vad jag har hört, säger Adam Engelbrektsson till Bohusläningen.

FC Trollhättans beslut har väckt reaktioner. En av de som reagerat är fotbollsproffset och den tidigare FCT-spelaren Tom Pettersson som i sociala medier skriver följande:

”Har det hänt förut i fct:s historia att man stoppat en spelare som har allsvenskt bud på sig?

Hade vart magisk reklam för klubben till spelare/ungdomar i området för att visa att det går att ta steget upp till allsvenskan via fct.

Grovt felbeslut”.

LÄS MER: FC Trollhättan nobbade Mjällbys bud på Adam Engelbrektsson

Även Fredrik Sundström, som var lagkapten i FC Trollhättan men kommande säsong spelar för Oddevold, har reagerat. På Twitter skriver Sundström:

”Utan att kasta kniv på min tidigare klubb så kan jag inte förstå hur man inte kan släppa en alldeles för bra spelare för div1 till allsvenskan med ett år kvar på kontraktet mitt i en pandemi? Vem kommer vilja skriva mer än 1år om man blir stoppad från att leva på fotbollen?”.

Adam Engelbrektssons kontrakt med FC Trollhättan sträcker sig över säsongen 2021.